Így kell egy válással majdnem egy billiót keresni

feleség válás orosz vagyon milliárd drága oligarcha férj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A titkot Dmitrij Ribolovjev volt felesége, Elena tudhatja, aki 965 milliárdnyi, azaz majdnem egy billiónyi forinttal távozik a hat éve húzódó válóper után.

4 020 555 987 svájci frank, vagyis csaknem 965 milliárd forint kifizetésére kötelezte a válóperes bíróság Dmitrij Ribolovjev orosz oligarchát, aki a mesebeli összegnek köszönhetően immár a világ legdrágább válásával büszkélkedhet – írja a Blikk.

Forrás: AFP

Ribolovjev, aki a Szovjetunió bukása utáni, posztkommunista rendszerben lett multimilliárdos, hat éve küzdött feleségével, hogy a lehető legolcsóbban megússza válásukat, ám az asszony, Elena lakhelye szerint illetékes genfi bíróság úgy látta helyesnek, ha a 24 évnyi házasságuk során közösen gyűjtött vagyont szépen megfelezik.

A 965 milliárd forintos kifizetésben számos ingatlan is van, többek közt egy 40 millió dollárt, vagyis több mint 8 milliárd forintot érő New York-i penthouse lakás, illetve a legendás görögországi Skorpiók szigete, amelyet Ribolovjev pár éve az Onasszisz családtól vett meg 150 millió dollárért, vagyis 34 milliárd forintért. Az égei-tengeri sziget arról híres, hogy annak idején itt kötött pazar keretek között házasságot Arisztotelisz Onasszisz John F. Kennedy özvegyével, Jackie-vel.

„Ezzel a döntéssel a Ribolovjev házaspár minden idők legdrágább válásán van túl, amit a férj természetesen súlyos csapásként él meg. Hat éven át folytatták az elkeseredett harcot a vagyonmegosztás ügyében a bíróságon, de a végső megállapodás, lehet mondani, barátságos volt" – mondta a Daily Mailnek Marc Bonnant, az asszony ügyvédje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.