A titkot Dmitrij Ribolovjev volt felesége, Elena tudhatja, aki 965 milliárdnyi, azaz majdnem egy billiónyi forinttal távozik a hat éve húzódó válóper után.

4 020 555 987 svájci frank, vagyis csaknem 965 milliárd forint kifizetésére kötelezte a válóperes bíróság Dmitrij Ribolovjev orosz oligarchát, aki a mesebeli összegnek köszönhetően immár a világ legdrágább válásával büszkélkedhet – írja a Blikk 

Forrás: AFP

Ribolovjev, aki a Szovjetunió bukása utáni, posztkommunista rendszerben lett multimilliárdos, hat éve küzdött feleségével, hogy a lehető legolcsóbban megússza válásukat, ám az asszony, Elena lakhelye szerint illetékes genfi bíróság úgy látta helyesnek, ha a 24 évnyi házasságuk során közösen gyűjtött vagyont szépen megfelezik.

A 965 milliárd forintos kifizetésben számos ingatlan is van, többek közt egy 40 millió dollárt, vagyis több mint 8 milliárd forintot érő New York-i penthouse lakás, illetve a legendás görögországi Skorpiók szigete, amelyet Ribolovjev pár éve az Onasszisz családtól vett meg 150 millió dollárért, vagyis 34 milliárd forintért. Az égei-tengeri sziget arról híres, hogy annak idején itt kötött pazar keretek között házasságot Arisztotelisz Onasszisz John F. Kennedy özvegyével, Jackie-vel.

„Ezzel a döntéssel a Ribolovjev házaspár minden idők legdrágább válásán van túl, amit a férj természetesen súlyos csapásként él meg. Hat éven át folytatták az elkeseredett harcot a vagyonmegosztás ügyében a bíróságon, de a végső megállapodás, lehet mondani, barátságos volt" – mondta a Daily Mailnek Marc Bonnant, az asszony ügyvédje.