Tesztoszteron és krokodilkönnyek: filmek, amiken pasik is sírhatnak című cikkünkben korábban összegyűjtöttük már, melyek azok az alkotások, amiken még a férfiak is elpityeredhetnek. Abban a listában nem szerepelt a Szerelmünk lapjai, ami úgy tűnik, nagy hiba volt. Lássuk is, hogy miért!

Aki megnézette már a pasijával Nicholas Sparks 1996-ban írt The Notebook című regényének filmadaptációját, a Szerelmünk lapjait, biztosan látta a kedvesét sírni, vagy szipogni, de legalábbis zavartan a könnyeit nyelni, az egészen biztos. Ez a csodálatos alkotás ugyanis mindenkiből képes érzelmeket kiváltani, és meg is teszi ezt, immáron 10 éve.

2004 júniusában mutatták be korunk egyik legnagyobb és legromantikusabb szerelmi történetét, így a mozi idén ünnepli tíz éves születésnapját. És hogy mit adott nekünk Sparks csodálatos regénye és a Nick Cassavetes által rendezett remekmű? A Life.hu most ezeket gyűjtötte csokorba.

1. Ryan Goslingot

A kanadai színész filmjeit a 2000-es évek elejétől kezdve jegyzik, sokan azonban első emlékezetes szerepéről, a 2002-es Kísérleti gyilkosság című moziból emlékszünk rá. Azóta több mint 10 gigaprodukcióhoz adta a nevét, az arcát, a testét, és a tehetségét. A teljesség igénye nélkül imádtuk őt a Törésben, a Blue Valentine-ban, az Őrült, dilis szerelemben, a Drive-ban, a Gengszterosztagban és nem utolsó sorban a Szerelmünk lapjaiban.

Forrás: AFP

2. Rachel McAdamst

Ezt a leírhatatlanul bájos és nem mellesleg gyönyörű kanadai lányt a The Notebook előtt legfeljebb a Tökös csaj és a Bajos csajok című bugyuta filmekben láthattuk. Állítólag a Szerelmünk lapjai castingján azt sem tudták, hogy ki ő, de a próbafelvételek alatt azonnal nyilvánvaló vált, hogy ő lesz a tökéletes választás Allison Hamilton szerepére. Most, tíz évvel később pedig azt is megnézhetjük, hogyan győzte meg akkor erről Rachel a produkció megalkotóit.

3. Egy csodálatos szerelmet

Ahogy az már csak lenni szokott, a fiatal Gosling és az akkor 26 éves McAdams 2004-ben randizni kezdtek, és ahogy ebben az überromantikus mozifilmben is, úgy a valóságban is egymásba szerettek. Működött a kémia, szikrázott a levegő, és a film bemutatása óta rengeteg nő álmodik a mai napig arról, hogy legalább egyszer egy férfi úgy nézzen rá, mint Ryan akkor Rachelre. Hivatalosan 2005-től alkottak egy párt, de a munkájuk miatt nem jutott elég idejük egymásra, így 2007-ben különváltak útjaik. 

Ryan Gosling és Rachel McAdams a Szerelmünk lapjai premierjén, 2004-ben.Forrás: Northfoto

Rachel a saját bevallása szerint a szakítás után két évig depressziós volt, Gosling pedig az elmúlt esztendőkben egy féltékenységtől, sírástól és veszekedésektől hangos kapcsolatban ragadt Eva Mendessel. Később világossá vált az is, hogy Mendes hiába őrületes szexszimbólum, épp olyan 'magabizonytalan' és féltékeny, mint bármely más nő a világon. Kétségbeesését csak fokozta, hogy míg ő 2014 májusában betöltötte a negyvenet, és családot szeretett volna, addig párjának esze ágában sem volt gyermeket vállalni. És folyamatosan ott bujkált az is, hogy Gosling szíve mindig is Rachel McAdamsért dobogott.

Mindketten mást akartak:
"Ryan lassítani akar, és még nincs kedve az együttéléshez, ennek ellenére imádja Evát és nem akarja őt elveszíteni" - nyilatkozta korábban a pár egy ismerőse.

4. Reményt

Mint ahogyan a Szerelmünk lapjai is, úgy kedvenceink sorsa is azt mutatja, mindig van remény, hogy az igaz szerelem mindent legyőz, és ha rengeteg időbe telik is, de utat talál magának. Allie és Noah mesebeli sztoriját mindenki ismeri, aki erre a cikkre rákattintott, Rachel és Ryan története azonban koránt sem ilyen 'egyszerű'.

Amikor 2013 februárjában Rachel kapcsolata Michael Sheen színésszel véget ért, a nehéz időszakban a lány bízhatott jó barátja és egyben expasija támogatásában. Ez persze szúrta is Mendes szemét rendesen, mindenki más azonban McAdamsnak szurkolt. Ha hihetünk a pletykákon alapuló híreknek, akkor elképzelhető, hogy Rachel és Jake Gyllenhaal nemrég egymásba gabalyodtak, amikor együtt forgatták a Southpaw című filmet. Gosling pedig megijedt attól, hogy élete szerelme végül más mellett köt ki, így a fejébe vette, hogy visszaszerzi egykori kedvesét. Ez egyelőre erősen 'állítólag' kategóriás információ, mi azonban sosem adjuk fel a reményt.

5. Egy történelmi csókot

MTV Movie Awardon 1992 óta osztják ki a legjobb csókért járó díjakat. Ryanék 2005-ben nyertek, természetesen a Szerelmünk lapjaiban több ízben is látható, cuki, felugrós smárolással.

Forrás: Northfoto

A pár a díjátadón is bemutatta azt a bizonyos puszit, amelyet Adam Levine bizsergető énekhangja, és a Maroon 5 She Will Be Loved című száma tett tökéletessé, és amellyel beírták magukat a világ csókjainak történelemkönyvébe. Köszönjük nekik ezt az élményt és filmet is, melyre mindig emlékezni fogunk.