Hidraulikus merevedés és gépi orgazmus a közeljövőben című cikkünkben említettük már, hogy vélhetően 2050-ben robotokkal szexelünk majd. 2013-ban elárverezték már az első szexrobot szüzességét, vagyis nem is vagyunk olyan messze ettől, mint amennyire elsőre tűnik. Most pedig már pedofiloknak terveznek gyerekméretű szexrobotokat.

A robotika vezető szakértői szerint nemhogy elkerülhetetlen, de egyenesen szükséges a gyermekeket megformáló szexrobotok kifejlesztése, mivel ezzel jelentősen csökkenthető lehet a kicsik elleni szexuális bűncselekmények száma - írja a Daily News. Ha hihetünk a híreknek, nemcsak kisgyerekeket, de fogyatékkal élőket és állatokat megtestesítő robotok is készülhetnek majd ugyanilyen célokra.

Forrás: Thinkstock

"A gyerekrobotok olyanok lehetnének a pedofiloknak, mint a szintetikus ópiátok a kábítószer-függőknek" - nyilatkozta a Forbesnak Ron Arkin, a georgiai Műszaki Egyetem Mobil Robot Laboratóriumának vezetője, aki szerint azonban nem feltételezhetjük, hogy ez biztosan pozitív eredményeket hoz majd. A szakértő úgy gondolja, a dolog megér egy próbát, hátha tényleg mérsékelni lehet majd vele a szexuális bűncselekmények számát. "Már akkor megéri a projekt, ha csak néhány kicsit sikerül megmenteni vele" - érvel.

Ugyanígy vélekedik a Life.hu szexuálpszichológusa, Győri Szilvia is. "Én is azon a véleményen vagyok, hogy ha csak egy gyerek megmenekül a robotok által, már megéri. De ahhoz, hogy a robotok használata elterjedjen a pedofilok körében, ki kell alakulnia egyfajta 'robotkultúrának' vagy trendnek, és el kell terjednie. Azon is sok múlik, hogy hogyan tálalják ezeket a játékokat a közönség elé" - állítja a szakértő.

Ben Way robotikakutató és a Jobocalypse: The End of Human Jobs and How Robots Will Replace Them című könyv szerzője úgy véli, hogy ez lehet a leghatékonyabb módja a gyerekekre irányuló szexuális bűncselekmények visszaszorításának. Hiszi, hogy a társadalomnak igenis támogatnia kell ezt a technológiát, és vennie kell a fáradságot az alapos kutatásra.

Korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy a robotszakértők már régen nem csak a szexre korlátozzák a robotok felhasználhatóságát. Terveik közt szerepel, hogy a jövő embere házasságot köthet, és szaporodhat is, ha megtalálta a megfelelő robottársat.

Noel Sharkey, a sheffieldi egyetem mesterséges intelligencia tanszékének professzora szerint a robotok, akikkel a nem túl távoli jövőben frigyre lépünk, szilikon, illetve szén alapú testet öltenek majd. Egy digitális agy vezérli majd őket, amely egy organikus molekulákból álló szervezetet irányít. 

Győri Szilvia ilyennek képzeli a jövő robotjait:
"A robotok működését úgy tudom elképzelni, mint egy 21. századi gumibabát, ami nagyon élethű, bőrbarát anyagokból készül, finoman kidolgozott és tartalmaz egy felhasználóbarát szoftvert. Bizonyára beszélni is tudnak. A tulajdonosa pedig saját igényeinek megfelelően, olyan formában és annyiszor tudja használni, ahogy szeretné."

Daily Mail cikke szerint egy másik mérnök, George Zarkadakis még ennél is tovább ment. Szerinte ugyanis az általunk létrehozott mesterséges intelligencia képes lesz reprodukálni magát. Vagyis nemcsak mi közösülünk majd velük, de az egymással szexelő robotok is mindössze 20-30 év távolságra vannak tőlünk. Sharkey persze nem áll meg az egymással szexelő gépeknél, ő már a szaporodásukat is szorgalmazza. A jövő szexrobotjai ugyanis 3D-s nyomtatók mintájára nemzenek majd utódokat, amelyek természetesen sokkal fejlettebbek lesznek elődeiknél. Zarkadakis szerint pedig az emberek és a gépek közös utódai is hamarosan a világra jöhetnek, ők lesznek a cyborgok.

Forrás: Thinkstock
Szakértőnk pedig így vélekedik a témáról:
"Azt hiszem, az nem kétséges, hogy ezeket a robotokat piacra fogják dobni. Azonban ez nem jelenti azt, hogy a hús-vér partnereket könnyen lecseréljük ezekre. Ezek is épp olyan segédeszközként tudnak funkcionálni, mint például egy vibrátor, guminő, vagy bármilyen játék, amit egy szexshopban megvásárolhatunk. De valóban be tud tölteni egy olyan űrt, ami eddig nem igazán kapott nagy figyelmet. És ez a gyermekek szexuális bántalmazásának kiküszöbölése.

A szexrobotoknak az lenne a célja, hogy hiányt pótoljanak és bizonyos szexuális vágyakat ki lehessen velük élni, akár a perverzió kategóriájában is. Persze egy gép nem nyújthatja azt az élményt, mint egy emberi lény, hiszen a szex sem csupán testiségről szól. Mindig ott vannak az érzelmek, akármilyen emócióról is legyen szó. A lelki rész pótolhatatlan, de legalább nyújt egyfajta kompromisszumos megoldást.

Esetleg kíváncsiságból is ki lehet őket próbálni, annak, aki a borsos árat meg tudja fizetni. De nehezen tudom elképzelni, hogy annyira beváljon, hogy sokkal jobban vágyjunk a robotokra, mint egy hús-vér partnerre!"