A Life.hu több ízben is beszámolt már a szexappként elterjedt Tinder alkalmazásról. Azóta persze vannak már pozitív történeteink is nagy egymásra találásokról, szerelmekről, esetenként pedig házasságról is. Aki eddig nem ezzel a lokációs társkeresővel hajtotta az élvezeteket és a boldogságot, annak már nem is érdemes telepítenie, máris itt van ugyanis a program utódja. Kipróbáltuk a Happn-t!

Ez a vadiúj alkalmazás az alapján ajánl neked potenciális partnereket, hogy az adott napon éppen kikkel kereszteztétek egymás útját. Ehhez természetesen tartózkodási helyeid és útvonalaid GPS-koordinátáit használja, majd pedig felsorakoztatja a környéken fellelhető valamennyi felhasználót. Vagyis ha látsz egy jó pasit a 4-es 6-os villamoson, elég, ha izzítod az okostelefonod és lecsekkolod őt. Az se baj, ha időközben leszáll, ugyanis ha te is szimpatikus voltál neki, azonnal kapcsolatba tudtok lépni egymással.

Forrás: Thinkstock

A mobilapp, amely vélhetően kinyírja az utcán való szóbeli ismerkedést is, három francia férfi nevéhez fűződik. Antony Cohen, Didier Rappaport és Fabien Cohen természetesen garantálják a letöltők biztonságát, mondván személyes adataikat és pillanatnyi tartózkodási helyüket is bizalmasan kezelik. Azzal érvelnek, hogy ők csupán a keresztezési pontokat regisztrálják, azon kívül nem tudják, mikor merre járunk.

!
Ezt már csak azért is nehéz elhinni, mert bármerre is mész, a program mindig frissíti a melletted elhaladókat, vagyis a keresztezési pontok sorozatából egyértelmű, mikor, hol voltál...

Mi történik a telepítés után?

Innen pár kattintással elérhető és a mobilodra azonnal telepíthető a program, amely a Tinderhez hasonlóan a Facebook belépőre épül. Az app persze itt is megesküszik, hogy ezt nem hozza nyilvánosságra, és állítja, hogy csak a szükséges információkat lapátolja át a happn-ös accountba.

Amint bent vagy, egy 26 éves, nyilvánvalóan virtuális Margot levélben üdvözöl, és buzdít, hogy kölcsönös szimpátia esetén nyugodtan crush-old az utca emberét. Először persze lehetőséged van rányomni a hét perccel ezelőtt, tőled 250 méterre elsétáló, 33 éves szakácsra, Benedekre, csekkolni a képeit és a közös facebookos ismerősöket. Ha pedig továbbra is tetszik, mehet neki a szívecske. Ellenkező esetben pedig értelemszerűen az iksszel lehet kukázni a környékbelieket.

Forrás: Thinkstock

Alapbeállítás a 18-től 70 évesig tartó korosztály, vagyis érdemes ezt kicsit szűkebbre szabni, valamint beállítani, hogy férfiakat, vagy nőket kívánsz keresni. Ki- és bekapcsolhatók a különböző értesítések, továbbá minimálisan személyre szabható a profil is. A Happn a Facebookról az életkorod mellett öt korábbi profilképet vesz át mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül, de ezek később szerkeszthetők, törölhetők. Megadható még a munkahelyed, a beosztásod és az iskola is, ami korábban az életre nevelt. Karakterhatár nélkül mesélhetsz magadról, bár empirikus tapasztalataink szerint egyelőre igen kevesen élnek ezzel a lehetőséggel.

Hogy a franciák után mennyire harapnak rá a magyarok erre a mobilos, lokációs randicsetre, egyelőre nem tudni, de mi kíváncsian várjuk a fejleményeket. Az esetleges tapasztalatokat és a tindermesékhez hasonló pozitív történeteket az info@life.hu címre kérjük!