A magyar főváros olyan helyeket előzött meg, mint New York, Los Angeles vagy Firenze.

Büszkék lehetünk: Budapest is ott szerepel a világ 25 legromantikusabb városa között. Mi több, az első tízbe is bekerült, hiszen a magyar főváros a ranglista sorrendje szerint a hetedik helyen áll!

Forrás: Thinkstock

A WeLoveDates.com szigorú szempontrendszere szerint összeállított lista a mashable.com-on jelent meg, itt alább te is megnézheted a térképüket:

Az oldal Budapest lenyűgöző 19. századi építészetét, világszínvonalú klasszikus zenéjét és a kávézók sokaságát emelte ki. „Budapestet sokszor a Kelet Párizsaként írják le, de mi úgy gondoljuk, megáll ő a maga lábán!" – olvasható a lapon.

Az első helyre "természetesen" Párizs került, amit Sydney követ, míg a dobogó harmadik fokán Velence áll. Budapestet a negyedik helyre került Tokió, az ötödik Brugge és a hatodik helyen végző Buenos Aires előzte meg.

Budapest, Budapest, te csodás!
Volt már a második legnépszerűbb - ekkor Firenzével végzett holtversenyben -, a második legszennyezettebb,a briteknek pedig a legkedvencebb úti célja Budapest. A magyar fővárost leginkább romkocsmái által ismerik külföldön - mi ITT gyűjtöttük össze a legjobbakat.