"Nyugi, bébi, ez csak a farkam!" - Miért péniszfotókkal udvarolnak mostanában a pasik?

Forrás: Thinkstock -
pénisz férfiasság szexuálpszichológus társkeresés Győri Szilvia dic pic ismerkedés prüdéria zaklatás Intimitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt néhány évben úgy tűnik, mintha a férfiak akarnák elnyerni a pucér villantások aranyérmét. Közismert sportolók, zenészek, színészek és politikusok előszeretettel küldözgetnek nőismerőseiknek kéretlen fotókat, ám nem csupán a hírességek azok, akik szívesen villantanak intim testrészeket.

Úgy tűnik, hogy a 'dick pic', azaz a péniszfotózás trendje az online társkeresők világába is begyűrűzött, és a jelek szerint egyfajta „udvarlási" módszerré vált. A Life.hu most arra kereste a választ, vajon mitől bátorodtak fel ennyire a férfiak, és mit szólnak a nők a kendőzetlen valósághoz.

„Te nagyon prűd vagy!"

A netes ismerkedő oldalak alapvetően azért jöttek létre, hogy az egyedülállók könnyebben egymásra találhassanak. Amikor Zita komoly kapcsolat céljából regisztrált a világ egyik legnépszerűbb társkeresőjén, egy kedves, őszinte és „normális" férfira vágyott, majd néhány nap múlva levelet kapott a sármos Tamástól. A Londonban élő férfi a beszélgetést egy „Helló, Édes!"-sel indította, Zita kedvesen válaszolt, és a foglalkozása iránt érdeklődött. Erre Tamás küldött magáról egy öltönyös képet. Néhány perc szünet következett, majd egy újabb csatolmány érkezett a férfitól, ám ezúttal a hatalmas hímvesszőjéről.

Forrás: Thinkstock

„Szürcsölgetem a kávét, és hirtelen, bumm! Egy mereven ágaskodó pénisz bámul vissza rám a képernyőről. A döbbenettől szóhoz sem jutottam, és ha mindez nem lett volna elég, a főnököm is pont akkor lépett be az ajtón, és kidülledt szemekkel meredt a monitoromra." Amikor Zita felelősségre vonta beszélgetőpartnerét, hogy miért küldött magáról obszcén fotót, ő csak ennyit válaszolt: „Nyugi, bébi. Ez csak a farkam. De látom, te nagyon prűd vagy. Nem csodálom, hogy nincs pasid!"

És Zita nincs egyedül. Egy külföldi társkereső oldal felmérése szerint a nők 45%-a kap hasonló tartalmú képeket az interneten. A szakértők úgy vélekednek, hogy a virtuális térben burjánzó péniszfotó-jelenség mögött a férfiak három alapvető tévhite állhat.

1. "Mi szeretjük a puncis képeket, ők miért nem szeretik a fütyiseket?"

A férfiak többsége hajlamos azt feltételezni, hogy a nők hozzájuk hasonlóan működnek, és ugyanazok a dolgok izgatják fel őket. „Mi szeretjük a puncis képeket, ők miért nem szeretik a fütyiseket?" – teszi fel a költői kérdést a 32 éves Gergő, aki szerint a férfiak úgy látják a dolgokat, ahogyan azok vannak, és egy meztelen fotóból - még ha történetesen nincs is előre egyeztetve - nem szabad arra következtetni, hogy az illető beteges elméjű.

Azonban az online társkeresők egy szomorú igazsága, hogy nem számít, mennyi idő tölt valaki a profilja polírozásával, az első kapcsolatfelvételkor a külsőségek azok, ami leginkább számítanak. A szexi, hiányos öltözet és a kacér pózok jelentősen befolyásolják az érdeklődő férfiak számát, és egy német tárkereső portál kutatásai alapján a kitárulkozó nők átlagosan tízszer több üzenetet kapnak, mint szolidabb társaik. A szexuális kisugárzás hatalmas vonzerő, így a férfiak talán azt gondolják, hogy ők is megsokszorozhatják virtuális esélyeiket, ha intim testrészeket villantanak. Az igazság ezzel szemben az, hogy a tükör előtt alsóneműben vagy teljesen pucéran pózoló (különösképp a maszturbálás pillanatát megörökítő) férfiak elriasztják a nőket, és többségük azonnal le is tiltja az illetőt.

A Nagy Tinder kísérlet

Városi legendák nyomában járva készült el a Nagy Tinder kísérlet, amelyen olyan kérdésekre keresték a választ mint: vajon tényleg kapósabbak-e a szőke lányok, jobban tud csajozni egy gazdag srác, melyek azok a paraméterek, amely a társkeresés során számítanak - írja az Origo.hu. "A projekt során alapvető kérdésekre kerestük a választ, amelyet korábban még senki nem bizonyított ilyetén módon. Magamhoz híven egy marketinget is csempésztem a kutatásba, de beigazolódott, ha eredményesek akarunk lenni a párkeresésben, érdemes időt fordítani arra és átgondolni, milyen színben tüntetjük fel magunkat" - mondta Mészáros Beatrix, közösségi média szakértő. Az Origo.hu teljes cikkét itt olvashatod.
Forrás: Thinkstock

2. A pasik lételeme, hogy hencegnek a méretükkel

Rengeteg férfi viselkedése egy nagyra nőtt gyermek benyomását kelti. Mint amikor hencegve mutatják anyának, hogy milyen ügyesen építenek tornyot a kockákból. Így egy napon ugyanezzel a büszkeséggel tekintenek a hímtagjukra, és „Idenézz, mim van!" felkiáltással mutogatják a lábuk közt lévő csomagot, annak reményében, hogy leendő partnerük majd azt válaszolja: „Hűűű, pont ilyenre vágytam!" Úgy látszik, máig él a férfiak fejében egy furcsa ősi feltételezés, miszerint a nő azt a vadászt választja, akinek hosszabb a puskája. Néhány „dick pic fan" ugyanakkor elismeri, hogy ezeket a meghökkentő fotókat sokszor bosszúból küldi azoknak a nőknek, akik soha nem válaszolnak a leveleire.

3. Akik nem árulnak zsákbamacskát

A magas, vonzó, egzisztenciálisan is jó helyzetben lévő férfiak nagyon népszerűek az online társkeresők piacán, és könnyen előfordulhat, hogy akár több száz levelet is kapnak naponta. Ők azok az emberek, akik mindig pontosan tudják, mit akarnak, így az ismerkedési stratégia tervezésében is meglehetősen hatékonynak bizonyulnak. Az ilyen típusú férfiak nem árulnak zsákbamacskát, rögtön a tárgyra térnek, és a különböző szögekből fotózott nemi szervükkel hódítanak, amiért kitárulkozó felvételeket várnak cserébe. Ergo nem hajlandóak olyasmire vesztegetni az idejüket, ami ha minimális százalékában is, de befektetési kockázatot jelent. Az irónia ebben az esetben a kontraproduktivitás, hiszen előfordulhat, hogy az aktuális levelezőpartner a tökéletes társ lenne, aki azonban az illetőről készült szexképek látványától sokkot kap, és menekülőre fogja a dolgot.

A Life.hu szexuálpszichológus szakértője szerint az exhibicionizmus eme típusa valóban létezik néhány férfi esetében, ám ami számukra is új, az az átviteli mód, hiszen a virtuális ismerkedési térben minden sokkal könnyebben, gyorsabban és anonim módon történik. „A férfiak az intim testrészeikről készült fotókkal egyrészt megdöbbenést akarnak okozni, ami egy nagyon sajátos formája a zaklatásnak, másrészt - és ez a leglényegesebb - el akarnak büszkélkedni ágaskodó férfiasságukkal, és egyben elismerést, pozitív visszajelzést gyűjteni. A merev pénisz a férfiasságot, az (élet)erőt, a potenciát szimbolizálja, egy ilyen szituációban a férfi büszke a formájára, a méretére és arra is, hogy képes kielégíteni egy nőt." – vélekedik Győri Szilvia.

Forrás: Thinkstock

A szakértő azt is hozzáfűzi, bár néhány nő kíváncsiságát felkeltheti egy hímtagról készült felvétel, ám az erre adott reakció egyénenként változó, amiben az is lényeges szerepet játszik, hogy kinél mi a végcél. Fontos azonban szem előtt tartani a netes platformokon való ismerkedés biztonsági szabályait, hiszen a szexuális tartalmú fotók idegenekkel való megosztása kellemetlen következményekkel járhat.

Robi, 33, webszerkesztő:

"Nagyjából három éve vagyok fent egy közismert társkeresőn, és sokszor rám tör a szexuális vágy, ettől függetlenül eszembe nem jutna, hogy már a második mondattal erre tereljem a szót. Mivel itt rengeteg nővel beszélgettem már, pontosan tudom, hogy sok pasi nemcsak verbálisan jelzi, mit akar, hanem rögtön fotót is küld a péniszéről. A csajoknak ez általában nem jön be, és meg is értem őket. Ha már együtt van az ember valakivel, és néha meglepi a másikat egy erotikus selfie-vel, az rendben van, de mi értelme ennek egy vadidegennel? Amúgy, ami még érdekes, hogy van egy lány ismerősöm, aki biszex - ez szerepel az adatlapján is - és ő a nőktől kap meztelen fotókat. Szóval a másik oldal sem olyan szűzies, mint amilyennek mutatja magát."

Aliz, 27, kertészmérnök:

"Én is azt tapasztalom, hogy az ismerkedős portálokon egyre több olyan adatlap tűnik fel, ahol a profilfotón egy ágaskodó szerszámra dobott törölköző vagy egy dudorodó boxeralsó látszik. A múltkor cseteltem egy teljesen normálisnak tűnő férfival, aztán egyszer csak átlőtt egy képet a fütyköséről. Úgy éreztem, mintha ezzel vizuálisan bántalmazna, és valahogyan utána még a saját mobilomtól is undorodtam. Hogy ugyanazon a készüléken, amit arra használok, hogy a szüleimmel és a barátaimmal beszélgessek, most egy aberrált bunkó nemi szerve jelenik meg."

Sándor, 45, szellemi szabadfoglalkozású:

"Bár sok barátom van, és rengeteg helyre járok, de amióta elváltam, hiányzik egy társ az életemből. Ettől függetlenül nem vagyok rágörcsölve a témára, és úgy érzem, mindenre nyitott vagyok. Én nem látok kivetnivalót abban, hogy néha megmutatom magam - természetesen a másik fél belegyezésével - intim helyzetben is. Elmondhatatlan felszabadultságot érzek akkor, amikor egy számomra vonzó nővel mindenféle tabuk nélkül beszélgethetek a vágyaimról, a szexuális szokásaimról és igen, a péniszemről is. Ez egy olyan dolog, amit korábban soha nem tehettem meg, és határtalan büszkeséggel tölt el, ha valakitől pozitív visszajelzést kapok."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.