kutatás magyar szerelem internet ismerkedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyarok az online ismerkedés legnagyobb rajongói, majdnem minden harmadik internetező szerint jó ötlet a neten ismerkedni.

Egy friss kutatás azt vizsgálja, mire használják az internetet az emberek Magyarországon és a környékbeli országokban. A lengyelek mondják meg a leginkább a véleményüket online, a románok különösen nyitottak az új technológiákra, és közülük használnak a legtöbben okostelefont. A szlovák internetezők fordulnak a leggyakrabban az online főzős videókhoz, a csehek pedig egyszerűen el sem tudják képzelni az életüket internet nélkül.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Majdnem minden harmadik magyar, aki rendszeresen használja az internetet, már el sem tudja képzelni az életét nélküle. Ha egy lakatlan szigetre kerülnének, a második legfontosabb dolog, amit magukkal vinnének, egy internetezésre alkalmas eszköz lenne.

A Life.hu-n több cikkben is foglalkoztunk az internetes társkereséssel. Összegyűjtöttük többek között az internetes társkeresés legnagyobb buktatóit és külön cikkben kiemeltük a csapdákat is. Bemutattuk azokat a pasitípusokat, akiktől menekülnöd kell, ha a neten ismerkedsz. Illetve bemutattuk a legújabb internetes társkereső alkalmazást is, amelyről három olvasónk osztotta meg tapasztalatait.

A magyar internetezők az online társkeresés legnagyobb rajongói: 30 százalékuk azt mondta, hogy az internet jó hely arra, hogy romantikus kapcsolatot létesítsenek valakivel, ez körülbelül 10 százalékkal több, mint a vizsgált országokban. Bár a magyarok élen járnak a netes ismerkedésben, a romániai internetezők úgy tűnik, sikeresebbek: 13 százalékuk azt mondta, hogy még ma is együtt van partnerével, akivel a neten ismerkedett meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.