Holland tudósok: zokniban tényleg jobb a szex

Forrás: Thinkstock -
ágy nők zokni szex Hollandia kutatás orgazmus tudósok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit tudósok helyett most a holland kutatók vizsgálódtak egy nagyon izgalmas témakörben: zokniban könnyebb elérni a csúcsra, mint anélkül?

Ugye senkinek sem kell elmagyarázni azt a hollywoodi filmekben bejáratott jelenetet, amikor az ágybeli hancúrozáskor semmi mást nem látni az illető hölgyből, pusztán az elélvezés közben feszülő lábfejét? Szögezzük le, hogy ez kamu – az azonban már a legkevésbé sem, hogy az orgazmusnak köze van a lábfejhez.

Forrás: Thinkstock

Egy friss kutatás szerint azok a nők, akik zoknit viseltek szeretkezés közben, nagyobb eséllyel jutottak a csúcsra, mint azok, akik mezítláb gyűrögették a lepedőt. Viselése ugyanis nemcsak melegen tartja a lábat, hanem – éppen ezen tulajdonság miatt – az agy azon területeire is csillapítóan hat, amelyek a szorongásért, a félelemért és a veszélyérzetért felelősek.

Vagyis éppen azokat az érzeteket befolyásolja pozitív irányba, amelyek a csúcsra jutásban hatalmas szerepet játszanak a nők esetében. A holland tudósok által végzett felmérés során a megkérdezett nőknek mindössze 50 %-a ismerte el, hogy volt már orgazmusa – ám miután zoknit is kaptak a kísérlethez, már 80 %-uk számolt be ugyanerről. Szóval, hölgyeim, zoknira fel!

A hüvelyi orgazmus nem is létezik?

Nem hogy a G-pont mítosz, de még a hüvelyi orgazmus is - állítja a tudomány. A témáről bővebben ITT írt a Life.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.