Itt az idő, nincs tovább, vagy még érdemes próbálkozni? Ha elmúlik a szerelem, annak bizony vannak előjelei. Ha ezeket észreveszed, el kell gondolkodnod azon, hogy változtass, vagy válj el. Íme a szakítás időszerűségének csalhatatlan jelei! Ha a felsorolt pontok közül a legtöbbel, esetleg minddel egyetértesz, akkor ideje váltanod.

1. ... ha inkább a testvérednek vagy a barátodnak érzed, mint a szerelmednek. Az együttéléshez ennél több kell, sokkal több - vonzalom, vibrálás, vágy, bizalom, intimitás, kitartás, hűség és rengeteg kompromisszum.

2. ...ha már nem tudtok egymásnak újat mutatni, az unalom és az unalomig ismerés legyőzhető azzal, hogy megvan erre a közös akarat. A baj akkor van, ha már ez sincs.

Forrás: Thinkstock

3. ...ha nem kéri meg a kezedet, pedig életed egyik nagy álma az a bizonyos hófehér ruha. Ha azonban ez csak álmodozás marad és évek után sem hangzik el a nagy kérdés: "Hozzám jössz feleségül?" - akkor ki kell derítened, hogy ő veled képzeli-e el a jövőjét.

4. ...ha megcsalt vagy megcsaltad, akkor nyilván hiányzik valami a kapcsolatból. Ezen még mindig lehet közösen változtatni, de ha a jövődet csak egy másik ember karjai közt tudod elképzelni, akkor ideje váltani.

5. ...ha vacak a szex, és úgy érzed, ez már így is marad. Ha egy nő és egy férfi szexuális vágyai és igényei merőben mások, el kell gondolkodni azon, hogy szex és orgazmus nélkül van-e értelme erőltetni az együttélést a hagyományos felállásban.

6. ...ha már nem gondolsz rá napokig és az együtt töltött idő már inkább csak egymás közelében töltött idő, az csalhatatlan jele annak, hogy a kapcsolatotok már nem a legjobb. Ha a képzeletben vele töltött idő nem haladja meg a napi öt percet, valószínűleg ennek a kapcsolatnak már lőttek.

Forrás: Thinkstock

7. ...ha már más jár a fejedben, egyre többet és egyre gyakrabban gondolsz más pasira.

8. ...ha reflexszerűen felbontja a leveleidet, megnyitja az emaileidet, bejár a Facebook-fiókodba.

9. ...ha szerinted is hasonlít a kutyájára.

10. ...ha Anyának szólít, te pedig őt Apának.

11. ...ha az előjáték csak kötelesség, nem élvezet.

12. ...ha te veszed a zoknijait és alsóneműit, ő pedig a tamponodat.

13. ...ha már ezredszer is elhangzott a szádból, hogy hajtsd le a WC-ülőkét!

14. ...ha a barátaitok már csak többes számban beszélnek veled.

15. ...ha már nem tragédia, hogy nem jön össze a szex.