A reggeli szex hatásosabb és élvezetesebb, mint egy ölelés, egy forró zuhany vagy egy isteni habos kávé együtt. Miért? A Life.hu összegyűjtötte az öt legjobb érvet a reggeli szeretkezés mellett.

1. Növeli az önbizalmat és kiegyensúlyozottabbá tesz

Na, ez máris kettő. Sokat dolgoztál? Nagy a stressz a munkahelyeden? Nincs se időd, se kedved semmire? Ha este túl fáradtak vagy kedvetlenek voltatok, a legjobb reggel szeretkezni. A korai szeretkezés erősíti az önbizalmat és egész napra kiegyensúlyozottabbá tesz. Ne feledd azt sem, hogy egy pihentető éjszaka után vagy az állóképességed és az erőd csúcsán! Szexkalandra fel!

Forrás: Thinkstock

2. Erősíti az immunrendszert

Már egy szenvedélyes csók is elég ahhoz, hogy ne csak a hormonok, hanem az egész tested villámgyorsan felébredjen - még egy nyugtalan, forgolódós éjszaka után is. Egy korai pásztoróra - még ha nem is tart tovább negyed óránál - erősíti az immunrendszert, hiszen az izgalom olyan antitesteket szabadít fel a szervezetedben, amelyek megvédenek a fertőzések, vírusok és baktériumok alattomos támadásával szemben.

Forrás: Life.hu
A hét szexpóza: reggeli ébresztő

Kati és Vili a Life.hu két szexbabája volt, amíg nem szakítottak. Számtalan szexpózt tanulhattunk tőlük, többek között a gyors reggeli numerára is, hogy mindkettőjük napja élvezetesen kezdődhessen. Lesd el tőlük, hogyan csinálják!

3. Felkorbácsolja a szenvedélyt és erősíti a párkapcsolatot

A korai órák nem alkalmasak a hosszas, csókolózós, esetleg gyertyafényes, romantikus, lágy zenés szeretkezésre - például időhiány miatt. Két takaró alatt bemelegedett, egymás közelségétől feltüzelt testnek nincs is szüksége hosszas előjátékra. Reggelente könnyebben lesz a vágyból izgalom, az izgalomból pedig "gyakorlat". Egy rövid előjátékot azonnal követheti az aktus, sőt, az orgazmust is könnyebb és gyorsabb reggelente elérni.

Forrás: Thinkstock

4. Boldoggá tesz

Amerikai kutatók szerint a reggeli szex boldogabbá tesz. Időzítsétek a szeretkezést hét és kilenc óra közé, ilyenkor ugyanis tombolnak a nemi hormonok. Ekkor jóval magasabb a férfiak tesztoszteronszintje és a nők ösztrogénszintje, mint bármely más napszakban. Az orgazmus hatására nemcsak a nemi, hanem az agyalapi hormonok is felszabadulnak. Az oxitocin például segíti a férfiak orgazmusát, a nőknél pedig méhösszehúzódásokat okoz. Ez a hormon azonban ennél is többet tud: boldoggá tesz, oldja a feszültséget és csillapítja a fájdalmat.

5. Felér egy edzéssel

Mivel reggelente vagy leginkább erőd és állóképességed teljében, a korai szex különösen hatékony lehet a kilók ellen. Az alvás utáni pásztoróra edzi az izmokat, felpörgeti a szívverést, gyorsítja az anyagcserét. Egy intenzív szeretkezéssel akár 200-300 kalóriát is elégethetsz.