Számtalan körülmény befolyásolhatja, hogy egy ismeretségből kapcsolat lesz-e. Először is kell hozzá szerencse, megfelelő időzítés és az akarat, hogy elköteleződj valaki mellett. Nincs semmilyen titkos szer, amely segíthet az elkötelezettség utáni vágy kialakításában. Viszont ha kapcsolatot szeretnél a szokásos randizgatás helyett, íme néhány - egészen pontosan tíz - megfontolandó dolog, ami segíthet.

1. Kommunikálj többet!

Lehet, hogy máris egy komoly kapcsolat küszöbén állsz, s még csak nem is tudsz róla. A másik félnek ugyanis nehéz megállapítania azt, hogy mit érzel, ha nem beszélsz róla. Persze az ilyen csevegésnek megfontoltan kell lezajlania, s kell hozzá egy alkalmas időpont is! Ha viszont egyszerűen csak találkozgattok anélkül, hogy kommunikálnátok arról, hogy a kapcsolat egyre mélyebbé és intenzívebbé szövődik, lehet, hogy a végén elmentek egymás mellett.

2. Ne válaszd a túl biztosat!

Egy jó barátot/barátnőt nem találsz az utcán tucatjával, ez viszont ne állítson meg abban, hogy a biztos társat válaszd ahelyett, hogy várnál az igazira. Emlékeztesd magad rá, milyen nehéz megtalálni azt az egy igazit, viszont utána mennyire különlegesnek érzed magad. Ha azt hiszed, hogy valaki úgyis mindig veled marad, lehet, hogy éppen ő fog a leggyorsabban otthagyni.

Forrás: Thinkstock

3. Fektess be sok energiát!

Az elkötelezett párkapcsolatok nem egyszerűek. Vannak, amelyekben a felek természetesen passzolnak egymáshoz, és vannak, amelyek rengeteg munkát igényelnek. Az alapvető ok, amiért nehezen alakítunk ki egy biztos lábakon álló kapcsolatot, az, hogy lusták vagyunk. Ha komoly kapcsolatra vágysz, komoly munkát is kell végezned.

4. Szüntesd be a találkozgatást másokkal!

Sok oka van, amiért más emberekkel találkozunk: szeretjük nyitva hagyni a lehetőségeket, szükségünk van szabadságra, satöbbi... Ha viszont egy kapcsolat mellett teszed le a voksod, egyértelmű, hogy nem találkozgathatsz csak úgy tovább másokkal! Itt az ideje, hogy véget vess az apró kis flörtprojektjeidnek!

5. Ne tétovázz!

Persze könnyű rájönni, hogy mit is érzel valójában a másik iránt, viszont ne akarj mindent túlagyalni, mert egy idő után szinte csak magaddal folytatsz majd fontos monológokat, miközben elfelejtesz a pillanatnak élni.

6. Emlékeztesd rá magad: igen, te ezt megérdemled!

Sokan hajlamosak arra, hogy túlanalizálják a dolgokat és egy idő után még odáig is képesek eljutni, hogy azt gondolják: meg sem érdemlik azokat a jó dolgokat, amelyek megtörténnek velük. Ha mindent megteszel érte, akkor miért ne érdemelnél meg egy jól működő kapcsolatot? Végül is mindketten benne vagytok!

7. Vállald a rizikót!

Ha úgy döntesz, hogy belemész egy komoly párkapcsolatba, viszont úgy véled, hogy sokat kockáztatsz vele, gondolj arra, hogy egyik kapcsolat sincs kockázat nélkül! A döntés a te kezedben van, hogy előremész-e, vagy meghátrálsz!

Forrás: Thinkstock

8. Tekints mindenre úgy, mint valaminek a kezdete!

Sok férfi, de manapság már nő is úgy tekint a kapcsolatokra, mint egy börtönre a szinglilét szabadsága után. Ne feledd: egy kapcsolat egy új élet kezdete, amely sokkal nagyobb értelmet nyer egy ember által, aki iránt mélyen érzel.

9. Vedd észre a jeleket!

Fedezd fel, ha valami másképpen van, mint eddig - jó értelemben! A jelek érkeznek feléd, csak realizálnod kell őket! Vedd az adást!

10. Nőj fel!

Ha belevágsz egy kapcsolatba, vége az egyéjszakás kalandoknak, az éjszakai mulatozásoknak a haverokkal... a prioritások változnak ugyebár!