Ha a leghíresebb és a legbefolyásosabb német nőket keressünk az agyunkban, rögtön Angela Merkel neve ugrik be. Érdemes azonban körülnézni, kik hagytak még mély nyomot bennünk az évek során. Íme, a Life.hu kedvencei!

Diane Kruger

Úgy tűnik, a világ leghíresebb és leggyönyörűbb Szép Helénájának minden bejött. Sikeres modell és színésznő, továbbá több mint hét éve alkot egy párt a sorozatszínész Joshua Jacksonnal. Ráadásul kiváló ízlése miatt ő Hollywood egyik ügyeletes stílusikonja.

Forrás: AFP

Nem volt azonban mindig ennyire csillogó a 38 éves, német származású színésznő élete, gyermekkorát ugyanis korántsem lehetett felhőtlennek nevezni. Édesapjának meggyűlt a baja az alkohollal, a Trója színésznője pedig emiatt zárkózott és dühös kisgyerek volt. Visszaemlékezése alapján ezen tulajdonságain sokat javított a balett, ami által kifejezhette érzelmeit.

Mi a közös Diane Krugerben és Marion Cotillard-ban?
A válasz: Guillaume Canet. A szexi francia színész ugyanis 2001 és 2006 között volt Kruger férje, 2007-ben pedig Marion Cotillard-ral kötötte össze az életét. 2011-ben született meg közös gyermekük, aki a Marcel nevet kapta.

Claudia Schiffer

17 évesen már diszkóba járt. Így történt, hogy felfedezte egy ügynök, majd szerződtette. Két-három évre rá már Guess reklámban szerepelt, majd a Revlon arca lett. Innentől nem volt megállás, a szőkeség meghódította a modellvilágot.

Ahogy az korábbi, A kilencvenes évek leghíresebb modelljei - Hol tartanak most? című összeállításunkból kiderül, 1993-ban elvarázsolta a szerelem és David Copperfield, akivel végül nem kötöttek házasságot. Matthew Vaughn filmproducerrel viszont igen, akitől három gyermeke is született.

Forrás: AFP

A 44 esztendős Claudia a mai napig hatalmas sztár, jó ízlésének köszönhetően pedig rendszeres szereplője a divattal foglalkozó képgalériáknak szerte a világon. Nyugodtan éli az életét, páratlanul szép és példás anyuka.

Több száz milliós ajánlatot kapott Claudia Schiffer
Egyetlen vacsoráért milliókat fizetett volna egy arab herceg a modellnek. Claudia korábban elmesélte, hogy miért ez volt élete egyik legfurcsább élménye.

Heidi Klum

A Heidi Klummal foglalkozó hírek mostanában leginkább a szépséges német anyuka és korábbi szerelme, Seal válásáról szóltak. De ez persze nem volt mindig így. Az egyik leghíresebb német modell 1997-ben rontott be a Victoria's Secret castingjára, és azonnal munkát is kapott az angyalgyárban. A modellkedés mellett fimezett és énekelt is, pár éve például karácsonyra jelentette meg Wonderland című számát, és duettet is énekelt a férjével. Vagyis több területen is kipróbálta magát és bizonyította a tehetségét és a rátermettségét.

Nem vetkőzik többé Heidi Klum:
Kellemetlenül érzi magát, ha egy szál melltartóban kell végigvonulnia a kifutón, ezért a szupermodell úgy döntött, mostantól magán hagyja a ruháját - így szólt 2013. decemberi cikkünk, melyben Heidi elmondta, milyen feltételekkel válik csak meg a ruháitól 40 felett.

Steffi Graf

Stefanie Maria Graf korábbi világelső német teniszezőnek természetesen helyet kellett kapnia a felsorolásunkban. Őt ugyanis minden idők egyik legjobb teniszezőjeként tartják számon, 22 egyéni Grand Slam-címmel és 107 megnyert WTA-tornával ugyanis harmadik az örökranglistán.

Forrás: AFP

A most 50 esztendős Graf 1999-ben fejezte be profi pályafutását. 2001-ben ment hozzá Andre Agassihoz, akitől két gyermeke is született, Jaden Gil és Jaz Elle. Tavaly karácsonykor egy gyönyörű, családi fotót is kiposztoltak, ezt itt érheted el.

Szerelem a teniszpályán
Íme, egy igazán érzelmes és sokatmondó kép Andre Agassi és Steffi Graf életéből. Szerelem, család, életpálya, hobbi, vagyis minden egy helyen. Egy képen.

Marlene Dietrich

Vélhetően német gyökerei és a porosz rendőrtiszti család háttere is alaposan közrejátszott abban, hogy Marlene egy céltudatos, kemény akaratú, a vágyaiért kitartóan küzdő nő lett - ez derül ki Egy tipikus Bak: Marlene Dietrich című írásunkból. Valamint az, hogy kedvencünk egészen fiatalon még a költészet iránt érdeklődött, később hegedűművésznek tanult, és csak ezután jött a színésznői pálya.

Forrás: AFP

Az első igazán nagy sikert A kék angyal című német film hozta el számára 1930-ban, mely az erotikusan kivillantott hosszú lábait és a fátyolos énekhangját valódi védjegyekké tette. Csakúgy, mint a kiismerhetetlen, a férfiak szívét összetörő és őket végzetbe taszító femme fatale szerepkörét, ami Dietrich egész pályafutását végigkísérte - nyilván nem véletlenül, hiszen ez állt neki a legjobban, ez állt hozzá a legközelebb.

Eltitkolt leszbikus kapcsolatok a történelemben
Marlene Dietrich a femme fatale és a német hausfrau tökéletes ötvözete, férfiak és nők egyaránt megvadultak érte. Marlene nem az egyetlen hollywoodi ikon volt, akit elcsábított Mercedes de Acosta, amerikai drámaíró és divattervezőnő: a korabeli társasági élet egyik ikonikus alakja más gyönyörű nők mellett Greta Garbóval is összegabalyodott. Dietrich tehát már életében is valódi leszbikus ikon volt, ez a státusz pedig halála után egyre csak erősödött. Erről itt olvashatsz bővebben.