Christopher Lambert Alain Delon francia Marion Cotillard Gaspard Ulliel Jean Dujardin Franciaország Vincent Cassel Romy Schneider Guillaume Canet francianapok Jean-Paul Belmondo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok pletyka, tévhit és sztereotípia kering a francia férfiakról. Például, hogy őrülten romantikusak, kiváló és figyelmes szeretők, viszont hűtlenek is. Hogy ebből mennyi igaz, azt mindenki tapasztalja ki maga! Egy azonban biztos. Mégpedig, hogy sármos férfisztárokból sosem volt hiány Franciaországban. Íme, a Life.hu legszexisebbjei.

Guillaume Canet

Marion Cotillard hites urára leginkább a Tegnap éjjel című filmből emlékezhetünk, ahol épp Keira Knightley volt az, aki nem tudott ellenállni a mosolyának. A francia színész, író és rendező 1999-ben ismerte meg a gyönyörű német színésznőt, Diane Krugert, akit aztán 2001. szeptember 1-jén feleségül is vett. 2006 januárjában váltak el, majd Diane Joshua Jackson oldalán találta meg a boldogságot, Canet pedig a szintén francia és azóta Oscar-díjas Marion Cotillard mellett állapodott meg. 2011-ben született meg közös gyermekük, aki a Marcel nevet kapta.

Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

Jean-Paul Belmondo

2012 októberében írtuk meg, hogy az akkor 79 éves Jean-Paul Belmondo különvált belga élettársától, Barbara Gandolfitól. A színész szerint ugyanis a nő arra használta, hogy pénzt csaljon ki tőle. A jóképű sármos francia, akinek népszerűsége a mai napig töretlen, pályafutása során közel száz filmben szerepelt. Olyan nagy sikerű alkotások fűződnek a nevéhez, mint a 2 apának mennyi a fele?, az Ászok ásza, az Egy ember és a kutyája, a Borsalino, a Bolond Pierrot, a Két nap az élet, a Kiffuladásig, A profi, vagy éppen a Félelem a város felett.

Jean-Paul Belmondo 70 évesen lett apuka: kislánya már több mint 10 éves Forrás: Facebook/Jean-Paul Belmondo

Vincent Cassel

A vonzó francia színészt a Bíbor folyók, a Farkasok szövetsége és az Ocean Twelve című filmekben láthattuk. 2007-ben aztán játszott az Oceans Thirteenben is, ott azonban Brad Pitt és George Clooney elhappolták előle a film ügyeletes jópasijának karakterét. A 2010-es Fekete hattyúban is imádtuk, majd két évvel később szomorúan hallottuk, hogy 17 együtt töltött év és 14 év házasság után elválik a szépséges Monica Belluccitól. Reméljük, hamarosan újra megtalálja a boldogságot!

Üzenet 2013-ból:

"Bár útjaink Vincent-nal elválnak, mindig ott leszünk egymás számára. A szeretet örökre megmarad köztünk" - osztotta meg akkor gondolatait Monica Bellucci.
Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Gaspard Ulliel

A 29 éves francia fiú bemutatását nem lehet anélkül kezdeni, hogy említést ne tennénk arról, gyermekkorában szörnyű támadás érte. 6 évesen ugyanis egy kutya csúnyán megroncsolta az arcát. Ennek ellenére Gaspard ismert modell lett, ahol mára legalább olyan elismert, mint a filmes világban. Szerepelt a GQ és a Vogue címlapján, a Longchamp, valamint a Bleu de Chanel illat kampányában is. A balkezes sztárra a Hannibál ébredése című filmben figyeltünk fel, de láthattuk A belső kör, illetve a Hosszú jegyesség mozikban is.

Forrás: Instagram/gaspardulliel

Alain Delon

Romy Schneider szomorú sorsát bemutató cikkünkben csak gaz csábítónak neveztük a ma 78 éves Delont, aki kis túlzással, de sírba vitte a különlegesen szép, német–francia színésznőt. Első filmszerepét 1957-ben kapta, majd az évek folyamán olyan sikerfilmekben játszott, mint a Belmondónál már említett Borsalino, az 1975-ös Zorro, a Rocco és fivérei, a Kalandorok, a Tánc életre-halálra, a Szamuráj, vagy éppen a Zsaru szava. A jóképű szívtipróról 2014 augusztusában írtunk utoljára, amikor hátfájás miatt kórházba került.

Forrás: Fórum Hungary

Jean Dujardin

Dujardin a The Artist – A némafilmes című fekete-fehér, néma francia filmben nyújtott alakításáért 2012-ben, első francia színészként, elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat. Ugyanezen alakításáért megkapta a cannes-i filmfesztivál legjobb férfi főszereplőnek járó díját, valamint a Golden Globe-ot, a BAFTA-díjat és az Arany Csillagot. Szóval a jóképű színésznek, akit hazájában a francia George Clooney-ként tartanak számon, ezt az alkotását mindenképpen érdemes megnézni, de láthattuk még a Műkincsvadászok, A két mesterlövész, vagy éppen az Apró, kis hazugságok mozikban is.

Forrás: AFP

Lambert Wilson

A kilencvenes években szerepelt egy Calvin Klein reklámban, ami ilyen arcberendezéssel nem is meglepő. A most 56 éves francia színész megfordult korábban egy James Bond-castingon is, amikor az Aranyszemhez keresték a tökéletes ügynököt. Emlékezhetünk rá a Mátrix-trilógiából, ahol a mindent tudó Merovingiant alakította. A Macskanőben a számító és törtető üzletember, George Hadare bőrébe bújt, míg a Szaharában Yves Massarde szerepét játszotta el. De szerepelt a Házibuli című film második részében is.

Forrás: AFP/Loic Venance

Christopher Lambert

Jól emlékszik, akinek rémlik, hogy Lambert, aki a színészet mellett producerként is dolgozik, korábban Diane Lane férje volt. 1993-ban született meg közös gyermekük, Eleanor Jasmine, hét év együttlét után, 1994-ben azonban elváltak. A szexi francia, aki 1984-ben tűnt fel a Greystoke - Tarzan, a majmok ura című kalandfilmben, igencsak házasságpárti, 2002-ben Jaimys Hafttal lépett frigyre, a szerelem azonban csak 2003-ig tartott. 2007 óta Sophie Marceau férje volt, szakításuk hírét idén nyáron erősítették meg. Sokan a Hegylakó-filmekből emlékezhetnek rá.

Andie MacDowell és Christopher Lambert a Greystoke - Tarzan, a majmok ura című kalandfilmben, 1984-ben. Forrás: Northfoto

Camille Lacourt

Aki eddig nem ismerte volna Camille Lacourt nevét, annak most mindenképp pótolnia kell ezt a hiányosságot. Ez a gyönyörű hím a francia úszócsapat tagja, de mi nem csak az eredményei miatt imádjuk őt. A 29 éves, kétméteres fiatalember ugyanis egyszerűen mesésen néz ki. Kockás has, igézően kék szem, tökéletes arcél, és kifogástalan megjelenés jellemzi az olimpikont, aki modellként is igen tevékeny. Egyébként sajnos már foglalt, a szívét egy francia szépségkirálynő rabolta el, amin cseppet sem meglepő.

/1207/Napi_2012730164210

Olivier Giroud

Ők az idei vébé legcukibb apukái és sztárcsemetéi című cikkünkben mutattuk be először Giroud-t. A jóképű és még csak 27 esztendős francia csatár olyannyira magával ragadott minket a világbajnokságon, hogy akkor bekerült a Life.hu álomválogatottjába is, és azóta is imádjuk őt. Jelenleg az angol Arsenal csapat játékosa, kislánya pedig idén júniusban látta meg a napvilágot. Összeállításunkba pedig azért hívtuk meg, hogy Lacourt mellett ő is megmutassa a világnak, a franciák nemcsak a filmek világában, de a sportban is igazán odateszik magukat.

Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.