Izlandi Taylor Swift és spanyol Shakira is megszorongathatja Boggie-t

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
Szerbia Litvánia Izland Csemer Bogi Boggie Spanyolország Csemer Boglárka Eurovíziós Dalfesztivál Szlovákia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor A Dal győztese, Csemer Boglárka a döntő után a Life.hu-nak nyilatkozott, úgy beszélt a Wars For Nothingról, hogy mindenki számára világos legyen, nem egy eurovíziós tucatdalról van szó. Nos, igen, a már meglévő eurovíziósokat végighallgatva tényleg kilóg a sorból a magyar dal. De ez persze nem probléma, sőt.

Boggie-nak ezzel együtt nem lesz könnyű dolga, vélhetően a többi eurovíziós istennő is pont így vélekedik a saját énekéről. A laikus Life.hu most összegyűjtötte azokat a nótákat, amiket egész egyszerűen jó hallgatni, és melyek az Eurovízió olvasztótégelyében tucatdalok talán, de önmagukban zseniálisak, szórakoztatók, és amelyeket nem kapcsolnánk el azonnal, ha a dugóban ülve csendülnének fel a rádióból. Lássuk hát, milyen csajokkal áll szemben Csemer Bogi!

Boggie Fotó: Margitay Klára/Life.hu

1. María Ólafsdóttir, az izlandi Taylor Swift

Ha egy kicsit belefeledkezünk abba, hogy épp a fiatal izlandi lány Unbroken című dalát kagylózzuk, úgy érezhetjük, mintha egy Taylor Swift slágert hallgatnánk. A zene stílusa ugyanis igencsak közel áll az amerikai countryénekesnő számaihoz, kivéve, hogy Taylornak azért jóval magabiztosabb a a hangja. Szerinted is hasonlít?

2. Edurne, a spanyol Shakira

Edurne egy sokhajú, szőke díva, akinek Amanecer című daláról és hajlításairól Shakira Can't Remember to Forget You című száma jut eszünkbe, amelyet a kolumbiai énekesnő Rihannával együtt követett el. A spanyol szőkeség májusban az alábbi produkcióval érkezik Bécsbe:

3. Bojana Stamenov, a szerb Adele

A Ceo svet je moj című dalra is biztosan sokan ragasztanák fel a tucatcímkét, a szerb énekesnő hangja viszont azonnal jobb belátásra téríti a szkeptikusokat. Adele-hez hasonlóan valami olyan őserő van a torkában, amit nehéz utánozni, hamisítani, lemásolni. Egyszerűen bizsergetően hat:

4. Aminata, a litván Ellie Goulding

Ha már szóba kerültek a brutális hangok, érdemes megemlíteni Aminatát is. A litván lány zenéje, a Love Injected nem indul ugyan erősen, viszont, amint az énekesnő vesz egy nagy levegőt, és rákezd, a hallgató alig bír a helyén maradni. Felkavaró, amolyan Ellie Goulding-os finomsággal:

5. Maraaya, a szlovén Amy Winehouse

Nyugati szomszédaink sem cicóztak, amikor a különlegességek közül válogattak. Egy nem mindennapi hangot kvalifikáltak az Eurovízóra; a picit orrhangon előadott Here for You is tuti siker lesz Ausztriában:

6. Mélanie René, a svájci Alicia Keys

Time To Shine egy igazán dögös zene, kiabál, felráz, éneklésre és táncolásra késztet. Mélanie Renének pedig nem csak a szája, a szeme is mosolyog hozzá, így pedig a kellemes dallamok még elemibb erővel hatnak ránk:

7. Nina Sublatti, a grúz Lady Gaga

Két Warrior című nóta is felcsendül majd Bécsben, melyből az egyik Grúziából érkezik, méghozzá Nina Sublati torkából. Nina január 31-én mindössze a 20. életévét töltötte be, és máris az Eurovíziós Dalfesztivál színpadán mutathatja meg, mire képes. Érdemes lesz tehát figyelni rá:

8. Amber, a máltai Miley Cyrus

A másik Warrior zene Málta szigetéről jön, méghozzá Ambertől, aki a hírek szerint negyedszer vágott neki, hogy végre képviselhesse hazáját a nemzetközi megmérettetésen. Május 19-én kiderül, mire elég Amber dala. Kíváncsian várjuk:

Az utolsó két helyre pedig jöjjenek a duettek:

9. Uzari & Maimuna - Time

Ha van olyan, hogy tipikus Eurovíziós dal, akkor egész biztosan Uzari & Maimuna slágere, a Time az. Ennek ellenére el lehet hallgatni Fehéroroszország zenéjét (a belorusz muzsikát), amely dallamos és trendi. Az élő hegedűszó természetesen sokat dob rajta:

10. Elina Born & Stig Rästa - Goodbye To Yesterday

Észtország is egy különös hangzásvilággal, és fekete-fehér színpadi képpel támad. Elina Born és Stig Rästa dala tökéletes kiegészítője lehet egy vasárnap reggeli ébredésnek, amikor a konyhai rádió hangját éppen csak a kenyérpirító kattanása zavarja meg. Hogy Bécsben mire lesz ez elég, egyelőre még rejtély, de az kétségtelen, hogy az észt nóta nem annyira erőltetett, mint a többi, kifejezetten szórakoztató és kellően üde:

Kerekesszékes énekesnő képviseli Lengyelországot:

Személyes élettörténetéből táplálkozik a 60. Eurovíziós Dalfesztiválon Lengyelországot képviselő Monika Kuszynska előadása: a kerekesszékes énekesnő In The Name of Love című dalában az akadályok legyőzéséről énekel. A 35 éves énekesnőről itt írtunk bővebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.