Szakemberek szerint napi 85-170 milligramm koffein elfogyasztása 42 százalékkal csökkenti az impotencia kialakulásának veszélyét. Egy adag instant kávé 100 milligramm, míg egy doboz kóla 40 milligramm élénkítő vegyületet rejt, vagyis lehet, hogy megoldódik a merevedési zavarok kérdése?

Napi egy-két csésze kávé segíthet a merevedési zavarban szenvedőkön - olvasható egy friss kutatásban, melyről az Elite Daily számolt be. A jótékony hatás 171 és 303 milligramm közötti mennyiség esetén is megfigyelhető, az impotencia valószínűségét 39 százalékkal csökkenti.

Forrás: Thinkstock

Még a túlsúlyos, magas koleszterinszintű vagy magas vérnyomással élő férfiaknál is javult a helyzet, amennyiben elkortyoltak napi egy-két csésze feketét, noha ezek a merevedési zavar ismert kockázati tényezői. A cukorbetegeken azonban nem segített a koffein.

Betegséget előz meg és gyógyít a kávé:
A kávé sokak számára a reggel elengedhetetlen eleme, amelynek hatása az egész napra meghatározó. Számos kutatás vizsgálta már az egészségre gyakorolt hatását, és sorakoztatott fel érveket a kávéfogyasztás mellett. Mégis sok tévhit kering a kávé és a koffein valós táplálkozási-élettani hatásairól. Dr. Lakatos Péter, a SOTE belgyógyász-professzora szerint napi 2-3 csésze kávé elfogyasztása az egészséges életmód és a kiegyensúlyozott táplálkozás része lehet. Erről itt írtunk korábban.

A Texasi Egyetem munkatársai feltételezik, hogy a koffein hatására ellazulnak a hímvessző vérerei, serkentve ezáltal a szerv vérkeringését. A kísérlet során csaknem 4000 férfi adatait vették górcső alá, akiknél 24 órás táplálkozási naplót használtak a napi kávé-, tea-, üdítő- és sportital-bevitel mérésére.

"Csökkenést tapasztaltunk az impotencia előfordulásában az elhízott, a túlsúlyos és magas vérnyomásban szenvedő résztvevőknél, a cukorbetegeknél viszont már nem. A diabétesz a merevedési zavar egyik legjelentősebb kockázati tényezője, így hát nem meglepő az eredmény" - magyarázta a kutatást vezető Dr. David Lopez.

Egy pénisz élete: a bálványozott testrész mindennapjai
A hímvessző a férfiak egészségének barométere, ami a kortól és az egészségi állapottól függően hatással lehet a férfiasságra, a vitalitásra és a teljes szexuális életre. A férfierő szimbólumáról mindent megtudhatsz innen.

A kávét korábban már összefüggésbe hozták a szívroham, a demencia, a 2-es típusú cukorbetegség és a bőrrák veszélyének visszaszorításával is. A hatás javarészt a kávészemekben természetes formában előforduló koffeinnek tudható be.

Az italban ugyanis antioxidánsok és egyéb növényi vegyületek is vannak, amelyek együtt adják a jellegzetes illatot, illetve kesernyés ízt. 

/1503/A_leg20153916486
Mitől lesz finomabb íze a férfinak?
Fűszerek? Kávé? Hagyma? Akárcsak a női nedvek esetén, az elfogyasztott táplálék is jelentősen befolyásolhatja a férfisperma aromáját. Jó, ha tisztában vagyunk azzal is, hogy a táplálkozás nemcsak a sperma ízét és illatát befolyásolja, a teljes szervezetre hat, így a veríték és a nyál íze is annak fényében változhat, amit az előző néhány órában fogyasztottunk. Szóval, ha testszerte illatos-zamatos aktusra vágyunk, a következők fényében állítsuk össze a szexgasztronómiai étlapot.
Kóstoltad már a spermás kávét? Megdöbbentő történet
Ki ne ismerné John Robert Lind történetét, aki 14 éven át dolgozott együtt kolléganőjével, Pat Maahsszal egy Minnesota állambeli barkácsáruházban. Ez persze még nem lenne nagy szám, ha a 34 éves férfi nem ejakulált volna fél éven keresztül a nő kávéjába. De ez történt...