Van, ami a mellbőségnél és más testméreteknél is fontosabb: most kiderült, miért tartják olyan fontosnak a férfiak, hogy egy nőnek legyen esze.

Bár a 90-60-90-es testméretek valóban szemrevalóak tudnak lenni, egy legújabb kutatás szerint azonban mégsem ez a legfontosabb, amikor a férfi párt választ magának.

Forrás: Thinkstock

David Bainbridge evolúcióbiológia professzor által jegyzett tanulmány szerint az intelligencia sokkal inkább előrébbvaló egy nő esetében, mint a mellmérete avagy a lábainak hossza. „Nem számít a mellméret. Ugyanis minél nagyobb a kebelméret, annál nagyobb a valószínűsége az aszimmetriának. A férfiak azonban sokkal jobban vonzódnak a szimmetriához" - mondta el a Daily Telegraphnak a professzor, aki szerint a hosszú láb-mítoszával is hasonló a helyzet: „Az egyenes lábak egészséges géneket jelentenek, így ez lehet vonzóbb, de a felmérések szerint a férfiak sokkal inkább előnyben részesítik a normál hosszúságot" - tette hozzá. Véleménye szerint a külső tényezők tehát nem nyomnak olyan sokat a latban, mint mi, nők azt gondoljuk. Az intelligencia azonban annál inkább! „Ezt azért keresik a nőkben a férfiak, mert azt jelzi feléjük, hogy a választott hölgy képes lesz gondoskodni az ő gyermekeiről. Továbbá valószínűleg az ő szülei is intelligensek voltak, tehát jól nevelt nőről van szó" - mondta el a lapnak Bainbridge professzor.

Pasivallomás: tényleg a méret a lényeg?
Bár egy tudós szájából hallani is megnyugtató, hogy mégsem a keblünk bősége az elsődleges tényező a párválasztásnál, ám mint ahogyan általában mindenben, a férfiaknak erről is megvan a véleménye. A Life.hu korábban ITT faggatta ki férfiúinkat arról, milyen szerintük az ideális cici.