A József Attila Színház évadzáró ülésén komoly kitüntetést kapott Rékasi Károly. Élete egyik legnagyobb elismeréséért Pikali Gerdának mondott köszönetet.

„Köszönöm, Gerda, hogy bíztál és hittél bennem" – mondta könnyeivel küszködve a színész, aki József Attila-gyűrűt kapott. Rékasi a szerelme kezét szorongatva ült a nézőtéren, és alig hitte el, hogy őt jutalmazzák ezzel a fontos kitüntetéssel – adta hírül a Story magazin. 

Forrás: Facebook/ Rékasi Károly

A színészeknek, akik a színpadon és az életben is egy párt alkotnak, nagyon különleges a kapcsolatuk. Régóta ismerték a másikat, aztán egyszer csak igazán egymásra találtak: „Sokáig valóban csak kollégák voltunk, akik a próba szüneteiben beszélgetnek. Kiderült azonban, hogy egyikünk házassága sem idilli már régen, két megtört embert segített a sors ahhoz, hogy társakká váljanak. Az érzelmek mindkettőnknél elsöpörték a kételyeket. Károly az a férfi, akire mindig is vágytam” – nyilatkozta korábban Gerda.

A díjátadón Rékasi végig Gerdát figyelte, tőle várva a biztatást. A színésznő láthatóan rengeteg erőt és támogatást ad Rékasinak, aki ismerősei szerint sokat változott. Míg Détár Enikővel sokszor egymás riválisainak érezték egymást, és többször alakult ki közöttük versengés, Pikali Gerda az a nő, aki támogatja a színészt, és felnéz rá. Erre vágyott Rékasi Károly, aki manapság csak úgy szárnyal.