Nem éri meg egymillió forint érzelmet pazarolni néhány forintnyi bosszúságra

párkapcsolat érzelem pénz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az emberek egy része mentális mocsokban él. A gyűlölet, a harag, a rosszindulat, a neheztelés, a bosszúvágy vezérli őket. Ezek az érzések persze nem ártanak annak a személynek, akivel szemben ezt érzik, viszont saját maguknak sokat ártanak vele.

Sokan szenvednek rossz egészségi állapot miatt, miközben nem attól vannak rosszul, amit esznek, hanem attól, ami őket eszi. A lélek láthatatlan rágcsálói. A pszichoszomatika kifejezés görög eredetű, a psziché (lélek) és a szóma (test), vagyis a lélek, szellem és a test egységére utal.

Pszichoszomatikusnak azokat a betegségeket nevezzük, amelyek - bár szervi betegségek-, de kialakulásában rendkívül nagy szerepet játszik a lelkiállapot. Ezt mára már az orvostudomány is elismeri. A test és a lélek szorosan összefügg egymással, és ha a lélek sérül, az óhatatlanul kihat a testi egészségre is.

Forrás: Thinkstock

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Sőt, ez ragályos is! A gyerekek például gyorsabban elkapják a félelmet vagy az aggódást, mint a náthát. Ezek persze akár nátha formájában is jelentkezhetnek.

Gyakran látni olyan gyereket, akire a nátha akkor tör rá, amikor dolgozat van az iskolában. Mint ahogy, ha nem meg a kupleráj, akkor sem a bútorokat kell lecserélni, így ebben az esetben sem az iskolát kell bezáratni.

Egyszer egy lelkész azt javasolta egy embernek, aki gyakran dührohamot kapott: „Ha a harag és a düh érzése keríti hatalmába, egyszerűen végezzen érzelem-lecsapolást az agyában. Azaz nyissa ki az elméjét, és hagyja, hogy a harag, a düh és a sérelem kiáramoljon. Menjen oda valakihez, akiben bízik, és öntse ki neki, amíg egy csepp sem marad belőle. Aztán felejtse el.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.