Hogy csókolnak az indonézek, a spanyolok, a törökök vagy az afrikaiak?

Forrás: Thinkstock -
csók szokás ország csókolózás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahány ház, annyi szokás - érvényes a mondás a csókolózásra is. Mindenki csinálja, de mindenki máshogyan és máshol. Eláruljuk, mi a jellemző egyes országokban.

Gyakori a csók Indonéziában, de mivel a lakosság nagy része muszlim, az utcán szinte sosem látni szájak érintkezését, kizárólag otthon. Egy-egy nagyvárosban, például Jakartában előfordul egy csók nyilvánosan, de csak nagyon ritkán.

Spanyolországban a kultúra része a csókolózás, így bárhol cuppanhat két száj. Akár étteremben, akár buszmegállóban, akár egy parkban, persze arra figyelve, hogy gyerekek ne legyenek a közelben.

Oroszországban teljesen elfogadott a csók nyilvánosan, csak ne legyen túl mély a dolog. Az oroszok inkább ölelkeznek vagy fogják egymás kezét.

Forrás: Thinkstock

Nagy-Britanniában igyekeznek elkerülni az intim pillanatok idegenekkel való megosztását. Az éttermekben, kávézókban teljesen elfogadott csókolóuni, de ha például valaki a vonaton esik neki a partnerének, a felvont szemöldökök és szúrós megjegyzések azonnal érkeznek.

Törökországban szinte sosem csókolóznak a párok nyilvánosan, idősebb családtagjaik előtt pedig teljesen kizárt. Még az esküvői ceremónián is homlokpuszit kap a menyasszony a vőlegénytől.

Dél-Afrikában egy kedves csók elfogadott, de egy szexualitással túlfűtött csőrözést sem bárban, sem utcán nem néznek jó szemmel. Sok kultúra keveredik Dél-Afrikában, ezért attól is függ a fogadtatás, hogy kik látják az akciót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.