Az egyéjszakás futamok fő jellemzője a közös öröm és a külön bánat

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat szerelem hűség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ilyenkor semmilyen elkötelezettségről nem beszélhetünk, merthogy sokszor éppen ennek elkerülése a cél. Ha nincs elkötelezettség, akkor nincs felelősségvállalás sem, és a párkapcsolati kudarcélményt, valamint a csalódást is minimalizáltuk. Sőt...
Forrás: Thinkstock

Felszabadító a tudat, hogy bármit megtehetünk következmények és sértődés nélkül, nyitva hagyva egy láthatatlan kiskaput, amit a nagy Ő-nek, vagy egy újjabb futó kalandnak tartogatunk. Nem lesz számonkérés és elszámoltatás sem.

Természetesen sok megélt érzéstől, megtapasztalt élménytől fosztja meg magát az ember, de minthogy a hűség sem érzés, hanem egy döntés következménye, ez is szabadon választható opció.

Azzal persze számolnunk kell, hogy a tartós és stabil boldogság érzése nem fog minket megkörnyékezni még akkor sem, ha négyszer vagy ötször voltunk együtt a wellness hétvége alkalmával.

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Minthogy egy rossz házasságot sem ment meg a gyerekvállalás, és a hosszú kiengyensúlyozott párkapcsolatnak sem garanciája a házassági papír, addig a legesszenciálisabb összetevő hiányában csak vergődni fogunk, mint disznó a jégen.

A hiányzó összetevő az elköteleződés.

Az elköteleződés felnőtt emberek érett döntése. Ez a döntés csak és kizárólag maximális őszinteség és kellő önismeret mellett hozható meg. Ilyenkor az „én” érzését felváltja a „mi” tudat. Egy olyan megalkotott közös dimenzió, ahol kölcsösen támogatják egymást a feltétel nélküli szeretet érzésével, olyan szimbiózisban, ahol mindkét fél előnyökhöz jut. Mint amikor haladsz felfelé egy lépcsőn a célod felé. Bal láb, jobb láb, bal láb, jobb láb...

Érdeklődést csak akkor kaphatsz, ha érdeklődést adsz, figyelmet pedig akkor, ha a figyelmeddel nem magadat tünteted ki, hanem a partneredet. Így a képlet egyszerű: érdeklődő legyél és ne érdekes!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.