Ilyenkor semmilyen elkötelezettségről nem beszélhetünk, merthogy sokszor éppen ennek elkerülése a cél. Ha nincs elkötelezettség, akkor nincs felelősségvállalás sem, és a párkapcsolati kudarcélményt, valamint a csalódást is minimalizáltuk. Sőt...

Forrás: Thinkstock

Felszabadító a tudat, hogy bármit megtehetünk következmények és sértődés nélkül, nyitva hagyva egy láthatatlan kiskaput, amit a nagy Ő-nek, vagy egy újjabb futó kalandnak tartogatunk. Nem lesz számonkérés és elszámoltatás sem.

Természetesen sok megélt érzéstől, megtapasztalt élménytől fosztja meg magát az ember, de minthogy a hűség sem érzés, hanem egy döntés következménye, ez is szabadon választható opció.

Azzal persze számolnunk kell, hogy a tartós és stabil boldogság érzése nem fog minket megkörnyékezni még akkor sem, ha négyszer vagy ötször voltunk együtt a wellness hétvége alkalmával.

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu ,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Minthogy egy rossz házasságot sem ment meg a gyerekvállalás, és a hosszú kiengyensúlyozott párkapcsolatnak sem garanciája a házassági papír, addig a legesszenciálisabb összetevő hiányában csak vergődni fogunk, mint disznó a jégen.

A hiányzó összetevő az elköteleződés.

Az elköteleződés felnőtt emberek érett döntése. Ez a döntés csak és kizárólag maximális őszinteség és kellő önismeret mellett hozható meg. Ilyenkor az „én” érzését felváltja a „mi” tudat. Egy olyan megalkotott közös dimenzió, ahol kölcsösen támogatják egymást a feltétel nélküli szeretet érzésével, olyan szimbiózisban, ahol mindkét fél előnyökhöz jut. Mint amikor haladsz felfelé egy lépcsőn a célod felé. Bal láb, jobb láb, bal láb, jobb láb...

Érdeklődést csak akkor kaphatsz, ha érdeklődést adsz, figyelmet pedig akkor, ha a figyelmeddel nem magadat tünteted ki, hanem a partneredet. Így a képlet egyszerű: érdeklődő legyél és ne érdekes!