párkapcsolat szerelem párkapcsolati szakértő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sőt, a lelki tisztaságuk, ártatlanságuk okán több ponton jobbak, mint a felnőttek. Természetesen van egy rakás dolog, amit még nem akaszthatunk a nyakukba és bizony sok esetben ránk vannak szorulva. Viszont akármilyen jó képességekkel érkeznek, kevés vagy rossz iránymutatással viszonylag gyorsan el tudnak kallódni.

A világ legboldogtalanabb gyermekei azok, akiknek nincs tennivalójuk. Nyafognak, unatkoznak és elég megterhelőek tudnak lenni a szüleik számára.

Forrás: Thinkstock

Egy nagyon meleg nyári napon történt, amikor a fiam azt mondta nekem, hogy unatkozik. Nyolc éves volt akkor, de talán sosem hallottam tőle ilyet. Ha mérlegelni kezdtem volna a helyzetet és azt, hogy ilyenkor mivel tesz jót az ember, biztosan sok lehetőség kínálkozott volna. Nem tettem. Azt válaszoltam neki, hogy „Ez nagyszerű dolog. Épp most készültem füvet vágni, de most ezzel megnyerted magadnak. Az egész kertet. Szerintem két és fél óra alatt végezni tudsz."

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Sokkszerűen érte a feladat, így sírva állt neki a mutatványnak.

A könnyek az első lenyírt sor után száradtak fel, a világfájdalom érzése pedig fülig érő mosolyra cserélődött. 15 perce gyalogoltunk egymás mellett, illetve én ő mellette a kábelt tartva, hogy se azt, se pedig a lábát ne vágja le, amikor mondtam neki, hogy igyon egy pohár vizet, mert hőség van. Mondta, hogy ok, de addig hozzá ne merjek nyúlni a fűnyíróhoz, ez az ő munkája. Talán erre mondják, hogy a teremtés öröme. Nála boldogabb már csak én voltam.

Forrás: Thinkstock

A másik véglet, amikor ugyan nem unatkozik a gyerek, hanem elfoglalja magát és leül a számítógép elé. Őszintén szólva, nem láttam még olyan gyereket, aki egy viszonylag rövid gépezéssel töltött idő után ne zombisodott volna. Messze nem szeretném azt állítani, hogy kerülendő, nincs helye, sőt, ne tehetne jót a számítógépezés.

A technológia vívmányai azonban látszólag maximálisan segítik a gyerekek fejlődését, azonban legalább olyan veszélyeket rejtenek magukban, mint a kígyó csábítása a paradicsomban. Láthatatlanul és nagyon hamar addikciót, azaz függőséget tudnak kiváltani.

A nagyobb felelősséget mindig a nagyobb tudással rendelkező nyeri meg magának. Néha a be nem avatkozás törvénye kell érvényesüljön, néha direkt akcióra van szükség, időnként pedig oda nem illő megoldásra.

A tiszta, békés elme, az etikus cél, a jószándék és hit adhat csak igazi erőt ahhoz, hogy ezekben a szituációkban helyesen dönts. Józan ésszel. Mert a józan ész mindenek felett áll.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.