Ha valaki azt gondolja, sok a problémája, valójában nincs nagy gondja...

Forrás: Thinkstock -
gond probléma párkapcsolat kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Időnként hajlamosak vagyunk elveszni a részletekben; sőt az apróbb problémákat is akkora hegyekké duzzasztjuk, hogy azok megmászhatatlan körülményekké nőnek, amihez képest már tényleg csak egy kis pont vagyunk. Így az újonnan kreált nézőpontból már joggal mondhatjuk: esélytelen vagyok...

Ha az ember letehetné a problémáit egy hátizsákban a sarokba, és tetszőlegesen kiválasztana egy másik táskát, nos, nagy valószínűséggel hamar visszakérné a sajátját.

Talán jobb lenne megelőzni ezt az amúgy is kivitelezhetetlen kísérletet.

Azt szokták mondani, aki siránkozik, hogy kevés van neki, attól el kell venni azt is, amije van. Az ellentettje így néz ki: ha azt érzed, hogy túl sok problémád van, válassz magadnak még egy azoknál is nagyobbat, és így azzal se kell törődnöd, hogy tudatosan leértékeld a gondjaidat, vagy az egyiktől a másikig vonszolt magad, mert a figyelmedet teljesen le fogja kötni az igazán nagy probléma.

Forrás: Thinkstock

De nevezzük inkább feladatnak, vagy kihívásnak. Mondhatni, hogy ez lenne a szellem nyugodt uralma és kontrollja a körülmények felett.

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Szóval kiválasztottuk a legnagyobb dolgot vagy dolgokat, amikre koncentrálni fogunk. A többi is ott lesz megoldandó feladatként, de már kezelhető nagyságában, észrevétlenül összezsugorodva.

Forrás: Thinkstock

Már csak egy valamit kell megtenned. A legnagyobb feladatokat is vedd könnyedén. Ha megnézed azokat az embereket, akik igazán sikeresek és hatékonyak, mindig azt látod, hogy könnyedén teszik a dolgukat. Ezzel szabadítják fel a lehető legnagyobb teremtőerőt.

Ha nem ezt teszed, meg fogod erőszakolni az egészet, és nem lesz öröm a teremtés.

Mint amikor a labdajátékoknál néhány sportoló az erőszakosságával „megöli a labdát”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.