Vége. Végleg. Alig bírod kiheverni, fáj, ha felkelsz, ha élsz és létezel. Pedig magaddal szúrsz ki, ha rövid időn belül nem oldod meg a problémát. 

1. Elhanyagolod a barátaidat – folyamatosan rajtad ül a világ fájdalma, sajnálod magad és nem vagy kíváncsi másokra. A totális magány érzet és a begubózás elkerülésének érdekében éppen ellenkezőleg kellene viselkedned és őszintén megbeszélni másokkal a problémádat!

Forrás: Thinkstock

2. Nem állsz le a kutatással – naponta többször is lecsekkolod az exed Facebook és Instagram profilját. Nincs azzal baj, ha kíváncsi vagy, de legalább húzz egy képzeletbeli határt azt illetően, hogy hányszor nézed meg egy nap a közösségi profiljait, más különben rögeszméddé válhat. Mi még a jó megoldás? Blokkold a profilját.

3. Körbeveszed magad az emlékekkel – legjobb, ha megszabadulsz (akár véglegesen) az összes dologtól, ami rá emlékeztet. Nem lesz jobb a lelkednek, ha a tőle kapott plüssállattal alszol. Ha nem tudsz megválni a közös emlékektől, tedd el egy másik helyiségben lévő dobozba, viszonylag messze tőled.

Forrás: Thinkstock

4. Folyamatosan pörgeted magad előtt a történteket – milyen jó volt elaludni a karjai között esténként, átölelni, közös programokat szervezni vele. Tedd tisztába magadban a dolgokat: szakítottatok, gyászold meg a kapcsolatot, de ott érjen véget a történet! Ha egy hónap múlva sincs változás, csinálj egy listát arról, hogy miért szakítottatok, így tudatosíthatod magadban még inkább a dolgot.

5.  Hagyod, hogy hasson rád – a visszatáncolás mindig ott lebeg a levegőben egy szakítás után. Ha a kapcsolat mérgező volt, ne hagyd magad újra belerángatni, hiszen bőven kijutott már nektek a drámából.

Forrás: Thinkstock

+1 Hetek óta siratod – a szélesőségek határozzák meg napjaidat, túl keveset alszol és alig eszel, miközben folyamatosan sírsz. Ez nem állapot hosszútávon, rángasd ki magad belőle, a 4-6 hétnél tovább tartó szakítás miatti gyász nem csak neked egészségtelen, de a környezetedre is rányomja a bélyegét. Nem lehet varázsütésre eltüntetni a fájdalmat, de ha nem boldogulsz, érdemes szakemberhez fordulnod.