A 30 és 44 év közötti férfiak átlagosan nyolc nővel feküdtek le életük során: ezt az átlagot nagy mértékben rontják az alacsony férfiak. 

Ami azonban meglepte a kutatókat az az, hogy a magas férfiak nem feltétlenül járnak jobban: a szexuális életük nem jobb, mint az átlagos magasságú férfiaké. 

Forrás: Thinkstock

A kutatás során 60 058 heteroszexuális férfit és nőt kértek arra, hogy tüntessék fel magasságukat és súlyukat, és mondják meg, hány szexuális partnerük volt eddig. A férfiak 58 százaléka és a nők 54 százaléka számolt be arról, hogy ötnél több partnerük volt, míg a férfiak 29 százaléka és a nők 23 százaléka vallotta be, hogy 14-nél több emberrel feküdtek már le.

Van egy jó és egy rossz hírünk a magasaknak és az alacsonyaknak is
Ha magas vagy, gyakran tapasztalod, hogy kevés a hely a lábadnak a repülőn, nehezen találsz nadrágot. De vannak ám előnyei és sajnos más hátrányai is annak, ha magasnak születtél. Az Ohiói Egyetem kutatói megmondták, mik azok.

A kutatók feltételezték, hogy a legmagasabb férfiak a legsikeresebb hódítók, de ez csak részben bizonyult igaznak. Úgy tűnik, hogy a nők a legszívesebben olyan partnerrel bújnak ágyba, akik valamivel – de nem sokkal – magasabbak, mint ők maguk. Ezek az átlagos méretű férfiak átlagosan hét partnerrel dicsekedhetnek, míg az egészen alacsony társaik legfeljebb öt nőt tettek magukévá eddig.

Az alacsony férfiakkal csak a baj van?
Egy brit vizsgálat, amely korábbi kutatások adatait összegezte, arra a következtetésre jutott, hogy összefüggés lehet a testmagasság és a szívkoszorúér-betegségre való hajlam között. Ráadásul a kockázat annál nagyobb, minél alacsonyabb az illető.

“A kutatások azt bizonyítják, hogy a magasság igenis fontos, ha ismerkedésről van szó. Valószínűleg arról van szó, hogy van egy alapmagasság, ami alatt a legtöbb nő már nem szívesen ismer meg egy férfit” – mondja Dr. David Frederick, a kaliforniai Chapman University pszichológia professzora.