Azt szokták mondani, hogy a hit csodákra képes. Ez valószínűleg így is van, hiszen az az ember, aki hisz valamiben, sokkal magasabb szinten van egy elképzelt tudatossági skálán, mint aki nem hisz az adott dolog megvalósulásában...

Aki nem hisz benne, az az esélytelenek nyugalmával indul harcba. Lehet, hogy apróbb tetteket elkövet a cél érdekében, de ezek halva született próbálkozások lesznek. Legfeljebb arra fogja tudni felhasználni őket, hogy igazolja magának az eredménytelenségét.

Ezek szerint a hit lenne a megoldás kulcsa? Csak hinnem kell benne, és megtörténik? Nem, nem és nem!

A hittel, hogy majd megtaláljuk a tökéletes társunkat, egy szép napon megkapjuk majd a kívánt állást, egyszer csak majd jól mennek a dolgaink, vagy meggyógyulunk, akaratlanul beleteszünk egy hátráltató tényezőt a képletbe. A hátráltató tényező pedig az IDŐ.

Forrás: Thinkstock
Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Az időparaméter beiktatása ugyanis olyan csapda, mint amikor répát kötnek a szamár orra elé, vagy amikor az agárversenyeken húzzák a nyulat a kutyák előtt. Ugyanis a minket körülvevő világ az érzéseink tükröződése. A tükör azt az érzést tükrözi, amit abban a pillanatban érzünk. Majd holnap, majd a jövő héten, majd jövőre... Mi is történik? Nyitva marad a folyamat, nincs lezárás. Ha csupán hiszel benne, hogy a kívánt dolog majd meg fog történni, olyan vagy, mint a szamár vagy az agár. Még választhatsz is.

A hit helyett tudd! Egészen egyszerűen, mintha már megtörtént volna. Éld meg teljes valójában azt, hogy a kívánt állapot már megvalósult. Érezd a szíved legmélyéről! Ne csupán vizualizáld a célt!

Helyezd oda magad minden érzékszerveddel a már előállt helyzetbe.

A levegőt se látod, sőt meg sem tudod fogni, mégsem hiszel benne, bizonyosságod van a létezéséről. Legyen bizonyosságod a célodról is. Tehát érezd megtörténtnek a jövőbeli dolgot a jelenben.