Van tökéletes nemi szerv? Egyre inkább hódít a vaginaplasztika

szex plasztika szépészeti beavatkozás felnőtt vagina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába fordítunk nagy figyelmet nemi szerveink ápoltságára és kinézetére, ha szóba kerül, máris nem vagyunk annyira beszédesek, mintha a szemünket vagy a lábunkat dicsérik. Ez természetesen érthető... De van-e egyáltalán szép pénisz vagy vagina és ha igen, milyen az? 

Tökéletes nemi szerv legalább annyira nem létezik, mint tökéletes ember, azonban vonzó mindkettő lehet, az pedig, hogy kinek milyen az igazi teljesen szubjektív. Ha azonban az intim testrészünk korrigálására vágyunk, nehezebb a helyzetünk, mint testünk bármely pontja esetében, amelyeket sporttal vagy táplálkozással ideáliabbra formálhatunk. Az utóbbi időkben ugyanis a különböző korrekciós, vagy ha úgy tetszik tökéletesítő beavatkozások egyre közkedveltebbek lettek.

Forrás: Thinkstock

Míg a '90-es években világszerte az arc- és mellplasztika hódított, a legújabb divat már az ágyéki területeket is elérte. Az új intimtrendek teljes mértékben elutasítják az öregedést, és egy olyan társadalomban, ahol rendkívül magas értéket képvisel a fiatalság, sokan beleesnek az idővel való versenyfutás csapdájába. A kérdés: tényleg fontos ez?

Nem veszélytelen az intimplasztika

Egyre több nő fordul plasztikai sebészhez intim tájainak módosítása céljából, a legnépszerűbb beavatkozás a kisajakplasztika. Az orvosok mindezért az internetes pornóoldalak terjedését hibáztatják, melyek hatására többen vágynak "formatervezett vaginára". Az intim plasztika esetleges szövődményei között szerepel többek között a hegesedés, a fertőzés, a vérzés és idegkárosodás esetén az érzőfunkció csökkenése.


A szakértők úgy vélik, hogy a páciensek nagyon keveset tudnak a műtét hosszú távú következményeiről, illetve nem vesznek részt előtte pszichológiai konzultáción, noha a lelki okok óriási szerepet játszhatnak a döntésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.