"Őszintén az ő szintjén" - Minden szülő ezt várja a gyerekétől, de saját maga ritkán él vele

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat őszinteség kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden szülő őszinteséget vár a gyerekétől, de saját maga ritkábban él ezzel a luxussal...

Gyakran mondjuk a gyereknek, hogy "ami piros, az tilos”. Majd rángatjuk át a piroson az óvodába, mondván késésben vagyunk. Mindig igazmondásra buzdítjuk, de amikor esetleg felveszi a telefonunkat, azt suttogjuk neki: "Mondd, hogy nem vagyok itthon!”

Forrás: Thinkstock

Olyanról nem is beszélek, hogy esetleg eldöntött dolog a válás és a szétköltözés, de a gyerek hónapok óta azt hiszi, hogy apa éjszakánként az irodában dolgozik, mert sok a munka. Vagy mostanában azért nem látogatjuk a nagyit, mert hosszabb utazásra ment, miközben meghalt.

Szavakkal egészen sokáig át tudod verni őket, de az érzéseiket nem tudod becsapni.

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Nem arról beszélek, hogy romboljuk össze a gyerek hitét a Télapóban vagy a Jézuskában. Persze felmerül a kérdés, hogy van e jogom őszintének lenni a gyerekkel kényes témákban, amikor ezzel rossz érzést okozok neki.

Szerintem nincs jogom hozzá. Ugyanis ez a kutya kötelességem. Természetesen a józan ész mindenekfelett áll, de az "őszintén az ő szintjén” alapelv és az egyenesség mindig célra vezető.

Forrás: Thinkstock

Ne a pénz és a hatalom szeretetéről, hanem a szeretet és az őszinteség hatalmáról beszélj neki.

És ne csak beszélj róla, mutass is példát, mert ha egyszer majd azt kérdezi tőled, hogy: "Miért nem voltál velem őszinte?”, az lesz életed egyik legrosszabb napja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.