Az igazság felszabadít – A saját gyengeségünkre a legnehezebb objektíven nézni!

Forrás: Thinkstock -
önismeret őszinteség kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindig azok a nehézségek és megpróbáltatások tesznek edzetté és egyre erősebbé, amikről pillanatnyilag az hiszed, hogy gátolnak a fejlődésben.

A leggyengébb pontodon válhatsz a legellenállóbbá, mint a hegesztett fém, ami bizonyossággal nem a hegesztésnél fog újra eltörni. Nem is kell mást tenned, mint őszintének lenned saját magaddal. Sokszor már az csodaszámba menő eredményeket hoz, ha ránézünk a maga valójában a gyengeségünkre. Azt szokták mondani, hogy

Forrás: Thinkstock

Nos, én ezt nem bagatellizálnám ennyire, ugyanis a legtöbbször a saját gyenge pontunkra a legnehezebb objektíven ránézni. Vagy azért, mert el sem kezd villogni a piros lámpa, és így rejtve marad a dolog, vagy azt gondoljuk, hogy a túlélésünket nehezítené, ha konfrontálódunk kellene vele, és ebben az esetben gyengének tűnnénk a tükörben.

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

De inkább az igazság fájjon, mint a hazugság vigasztaljon!

Tessék belenézni abba a tükörbe, bármit is látsz benne. Ha félelmet ébreszt benned, haragra gerjeszt ,vagy bármilyen nemkívánatos érzést vált ki belőled, kezdj el lelkendezni, mert van esélyed tenni érte valamit. Ha már csak közönyt érzel, kissé nehezebb feladat vár rád.

Forrás: Thinkstock

Tehát bármilyen negatív érzést hoz a "ránézés pillanata”, ne sajnáld, és ne sajnáltasd magad. Nincs olyan dolog, ami mentségedül szolgálna, vagy önigazolás lehetne abból a szempontból, hogy cselekedned kell. Csak vegyél egy nagy levegőt, és kezdd el! A mondás szerint az okos ember más kárából tanul, csak a hülye a tanul a sajátjából. Ha ez így van, akkor sokan, de nagyon sokan vagyunk hülyék, hiszen a változtatás vágyát leginkább a sikertelenség és a kudarc hozza meg.

Ezért például, ha nem akarsz a gyerekedből életképtelen embert nevelni, akkor őt is hagyd, hadd tegye a dolgát, amíg vagy ő, vagy a környezete nincs nagyobb veszélyben. Hagyd, hogy néha elbukjon bizonyos dolgokban. Ez nem rosszindulat vagy káröröm, csupán azt szeretnéd elérni, hogy

ő akarja jobbá tenni az életét, ne csupán te.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.