Szakítani sosem könnyű, különösen a mai modern technika világában, amikor akarva akaratlanul is szembe jön velünk egy-egy megosztott fotó, egy-egy emlékfoszlány a közösségi oldalunkon. Ennek vetett most véget a Facebook. 

Egy szakítás után – ha nem akartunk szembesülni a ténnyel vagy éppen az újdonsült barátnő képével – egyszerűen letilthattuk vagy elrejthettük az idővonalunkon az expasink bejegyzéseit. Ez tűnt korábban a legegyszerűbb megoldásnak, ám ezek a funkciók nem törölték a közös címkézéseket a régi fotókon, vagy az egyéb virtuális emlékeket.

A Facebook most új segédet épített be a szolgáltatásba, amely akkor bukkan fel, ha megváltoztatjuk a kapcsolati állapotunkat. A segéd háromféleképpen limitálja a kínos pillanatokat: egyrészt beállíthatjuk, mennyit láthat a tevékenységünkből a volt barátunk, valamint azt, hogy mi mennyit látunk belőle, ezen kívül pedig megszabhatjuk, hogy mások milyen szinten érhetik el azokat a fotókat és egyéb tartalmakat, amelyeken még közösen voltunk megcímkézve.

facebook szakítás appForrás: Facebook

Olyan megoldást akartunk fejleszteni, amely segít azoknak, akik épp nehéz időszakon mennek keresztül. Reméljük, ez segít a felhasználóknak a kapcsolataikat könnyebben, kényelmesebben és irányíthatóbban lezárni Facebookon.” – nyilatkozta Kelly Winters, a Facebook termékmenedzsere.

Ez az új funkció jelenleg csak az Egyesült Államokban érhető el, de a termékmenedzser bejelentése szerint hamarosan a világ minden pontján elérhetővé válik.