Ne légy nyuszi! Az elfogadás nem jelent beletörődést...

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat elfogadás kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokszor azt mondják, hogy nagyon nehéz elfogadni a jelen élethelyzetet, a nehézségeket. Valójában ez éppen fordítva működik...

Akkor kerül az ember igazán nehéz helyzetbe, ha nem fogadja el a pillanatnyi állapotot, ugyanis a pillanatnyi állapot megváltoztathatatlan. Harcolhatsz ellene, leértékelheted, sőt figyelmen kívül is hagyhatod, ez nem fog változtatni a létezésén.

Forrás: Thinkstock

Tudod, a tények makacs dolgok, így jobban jársz, ha elfogadod. Ez semmiféleképpen nem azt jelenti, hogy feladással beletörődsz, örök kárhozatra ítélve magad, miközben várod a környezeted együttérzését, mi több, sajnálatát. Viszont jelenti azt, hogy önmaga valójában fogadod el a történést, mindennemű értékelés és leértékelés nélkül.

Az egyet egynek, a kettőt pedig kettőnek látod, mert bármilyen történéshez való hozzáállásod sokkal fontosabb, mint maga a történés.

Ha cselekedni kell, cselekedj, ha a körülmények lehetetlenné teszik a pillanatnyi cselekvést, várj, de ha ellenállsz, úgy jársz, mint a nyuszi, akinek hurokba szorult a feje. Minél jobban vergődik, az annál jobban fojtja a nyakát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.