Csak a testedet akarom! Tudnod kell, hogy az érzéseim igazak. Tényleg meg akarlak dugni! A szétválás nagyon szélsőséges érzelmeket és reakciókat válthat ki az emberből...

Van, aki magánnyal „bünteti” saját magát, és van aki azonnal mindent be akar pótolni, amit eddig kihagyott. Bizonyítani akar önmagának, hogy vonzónak tűnik mások szemében, bosszút akar állni az őt megcsaló vagy eltaszító partnerén, esetleg meg akarja mutatni, hogy ő most mindent megtehet. Mindezt persze vádaskodások, igazolások, és minden érzelmi elköteleződés nélkül.

Ilyenkor elhiteti magával, hogy VIP tagja lett a tobzódó világ vad forgatagának, és az újdonsült partnerei is az ő segge köre vannak csapágyazva, akiket kénye-kedve szerint használhat, mert ez neki most jár.

Forrás: Thinkstock

Mindez ugyanakkor egy természetes reakció, amit a korábbi kapcsolat korlátozott szabadsága is kiválthat. A párkapcsolat zártabb világában eltöltött idő után a falak leomlanak és rászabadul az emberre a végtelen szabadság érzése, amit akár azonnal posztolni kell. Nem kell, kötelező! A kapcsolatból kilépettek egyrészt magányosak, másrészt átmenetileg lenyűgözheti őket az „üres emberek-üres szavak” világa is, ami eddig csak a tévéből ömlött rájuk, vagy csak az ablakuk alatt tombolt.

Mindent összevetve, akár a remeték élete, akár a fergeteges bulik világa utáni vágy lesz urrá rajtad, éld meg, csak ne ragadj bele, és ne engedd, hogy belenőjön a valóságodba.

Csalódott nők, elárult férfiak - Igazságtalan az élet babám, ugye?Forrás: Pilát Gábor
A szerzőről
A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról