Csak akkor van esélyed, hogy jól csináld, ha szereted. Ez igaz a csóktól az együttlétig, a munkától a sporton át a gyereknevelésig. Minthogy a szakadékon sem lehet két kis ugrásból átjutni, semmit nem lehet odaadás nélkül csinálni. Illetve lehet, csak úgy nem kecsegtet túl sok örömmel megélt pillanattal és sikerrel.

Két ember között a nagy szenvedély persze lehetséges anélkül, hogy valóban szeretnék egymást, de a boldog párkapcsolat nem. Technikailag bármit elsajátíthatunk, de a "szeretem is csinálni" érzés nélkül csak érzéketlen favágás lesz belőle, és képzavar. 

Forrás: Thinkstock

Olyan, mint amikor egy pasas arra vetemedik, hogy meglátogasson egy piros lámpás házat. Elmegy, kiválasztja a hölgyet, a megfelelő szolgáltatást, előre kifizeti a pénzt, felmennek a szobára, majd kényelmesen hátradől a fotelben, és nagyon óvatosan, úriemberhez illően udvarolni kezd a kurvának, mert, ugye, betartja az ismerkedés kötelező táncrendjét. 

Udvarlást erőltet az alkalmi együttlétbe, a lány meg érzelmeket hazudik neki. 

Nevezetesen, mindig ott van a legnagyobb tartalékod, amit nem szeretsz. Ez azt jelenti, hogy vagy olyan tevékenységet válassz, amit szeretsz, vagy ha nincs választási lehetőséged, akkor szeresd meg azt, amit csinálnod kell. 

Forrás: Pilát Gábor
A szerzőről
A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról