Nyuszilány, Bond-lány, olimpikon - Íme az 5 leghíresebb nő, aki valaha férfi volt

Forrás: Playboy Magazine -
Caroline Cossey A dán lány Caitlyn Jenner transzszexualitás transzneműség Lana Wachowski Lili Elbe Dana International
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalábbis a testi adottságait tekintve, hisz később épp azért váltottak nemet a modern orvostudomány segítségével, mert mindig is nőnek érezték és tartották magukat. A dán lány című film az első ilyen híres esetet mutatja be, mi pedig összegyűjtöttük a későbbieket is.

Lili Elbe

Január 28-a óta játsszák a hazai mozik A dán lány című filmet, mely (nagyrészt) igaz történet alapján készült: főhőse az a Lili Elbe, aki a világ első nemátalakító műtétsorozatának alanya volt az 1930-as évek elején. És aki Einar Magnus Andreas Wegener néven született Dániában, sikeres festő volt, sőt meg is házasodott, de már a felesége mellett és támogatásával is megélte a női énjét.

Amikor Párizsban telepedtek le, a felesége gyakran a sógornőjeként mutatta be nyilvános eseményeken a női ruhába öltözött férjét. Elbe az akkor még kísérleti nemátalakító műtét után abbahagyta a festést, mert azt is az előző énjéhez tartozónak vélte. Megírta az önéletrajzát is, de híresebb lett a róla szóló regény, és az abból most készült film, miközben utóbbiak bevallottan tartalmaznak bőséggel fikciós elemeket is.

Forrás: Wikipédia

Caitlyn Jenner

Híres volt férfiként és híres lett nőként is: Bruce Jenner 1976-ban amerikai hősként a montreali olimpián aranyérmet nyert tízpróbában, elfogyasztott három feleséget, nemzett hat gyermeket, ismert televíziós személyiség lett, miközben az évek alatt többször is felmerült benne az öngyilkosság gondolata. A 80-as évek óta több hormonkezelésen átesett már, és jelenleg úgy érzi, hogy átverte mindhárom feleségét. 2015-ben jelentette be, hogy valójában transz nő, megváltoztatta a nevét és műtéteken is átesett, a végeredményt pedig mindenki megnézhette a Vanity Fair címlapján.

Caitlyn Jenner (Bruce Jenner) Forrás: AFP

Így lesz a kar bőréből pénisz, a szeméremajkakból herezacskó (18+)

Bruce Jenner története napjainkban szinte az egész világot foglalkoztatja, egyúttal sok aktuális kérdést feszeget. Miért akar egy férfi nő lenni, vagy fordítva? Kit nevezünk transzszexuálisnak? Hogyan történik a nemi átalakító műtét? Korábban dr. Tizedes György plasztikai sebész segítségével jártuk körbe ezt a fontos témát. Minden, amit tudni akartál a nemváltásról című írásunkat itt érheted el.

Dana International

Az izraeli énekesnő Yaron Cohen néven született, de már 13 éves korában felvállalta a női identitását. 1993-ban nemátalakító műtéten esett át, a polgári nevét Sharon Cohenre változtatta, és rövidesen kiadta az első lemezét, amelynek címe ugyanaz volt, mint a művészneve: Dana International.

A legnagyobb sikerét 1998-ban érte el, amikor megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált,

konzervatív (és ortodox) körökben alaposan kiverve a biztosítékot. Dana International jelenleg is az egyik legismertebb énekesnőnek számít Izraelben, és noha cseppet sem volt töretlen a karrierje az elmúlt években, máig aktív.

Lana Wachowski

Az első hollywoodi filmrendező, aki vállaltan transzszexuális. Larry Wachowskiként lett sikeres a filmiparban az öccse, Andy Wachowski oldalán, akivel minden projektjükön közösen dolgoznak. Első nagy sikerüket a Fülledtség című filmmel aratták, amelynek két főszereplőnője közötti leszbikus viszony láttán sokan nem értették akkoriban, hogyan képes két férfi ilyen mélységben bemutatni a női érzelmeket.

The Wachowski Brothers néven elkészítették az ezredforduló környékének egyik legnagyobb hatású filmjét, a Mátrixot, majd annak folytatásait.

Szinte sosem mutatkoztak a nyilvánosság előtt korábban sem, így csak pletykák szóltak Larry átalakulásáról, míg aztán hivatalosan is The Wachowskis lett a testvérek művészneve, majd a Felhőatlasz című filmjük munkálatainak idején Lana már az új külsejével állt a nyilvánosság elé. Aki amúgy 2009 óta házasságban él: a párja Karin Winslow, vagy ismertebb nevén Ilsa Strix, aki korábban dominaként volt erotikus filmes és médiaszereplő, és akinek előző "férje" is nemváltó műtéten esett át.

Forrás: AFP/Kevin Winter

Caroline Cossey

Az első transz nő, aki Playboy-címlapon szerepelt, és máig az egyetlen transz Bond-lány. Barry Kenneth Cossey néven született egy kis angliai faluban, és nála genetikai okai is vannak a női identitásának: a rendkívül ritka XXXY kromoszómákkal rendelkezik, így már eleve rendkívül nőies volt a külseje.

Londonba költözve kezdett nőként élni, és a műtéti változásoknak alávetni magát, ami a hetvenes évek elején még sokkal problémásabb ügynek számított. Így aztán később nem is vállalta fel a transz voltát, nőként lett sikeres modell és színész. Épp a Szigorúan bizalmas című James Bond-film volt az, ami után a sajtó felkutatta a múltját, és nyilvánosságra került a titka, amire az önéletrajza megjelentetésével válaszolt. 1992 óta házasságban él egy a kanadai férfival.

Forrás: Playboy Magazine
A pucérkodás az életük! Sztárok, akiket alig láthattunk felöltözvehttp://www.life.hu/intim/20160217-sztarok-akik-a-legtobbszor-vetkoztek-le.htmlAlig maradt már szemérem a celebvilágban. Megszokott, hogy valaki ledobja a textilt, és megmutatja idomait a nagyérdeműnek, de vannak olyan celebek, akik szinte mást sem csináltak! Intim--Egy magazin címlapján kérte meg barátnője kezéthttp://www.life.hu/intim/20160217-magazin-cimlapjan-kerte-meg-a-baratnoje-kezet.htmlRengeteg videó terjed a neten bizarr, vagy épp kreatív lánykérésekről, így felvetődik a kérdés, hogy jó-e, ha egy ilyen intim pillanatot megosztunk az egész világgal?! Erre a kérdésre egy brit férfi tuti nemet mondana, ő ugyanis egy magazin címlapján kérte meg a barátnője kezét. IntimOrigoKim Kardashian felkötötte a melleit: Így lesznek peckesek!http://www.life.hu/intim/20160217-kim-kardashian-instagramjan-mutatta-be-hogyan-ragasztja-fel-melleit.htmlA valóságshow-sztár felfedte a titkát. Bizony az ő mellei sem állnak már olyan peckesen, ezért egy kis cselhez folyamodik. Intim--Rosie Huntington melltartó nélkül flangálthttp://www.life.hu/intim/20160217-melltarto-nelkul-egy-lenge-ruhaban-vasarolgatott-jason-statham-jegyese-rosie-huntington.htmlA gyönyörű modell Malibuban vásárolgatott. A hatalmas hőségben nem érezte szükségesnek a melltartót. Intim--Valentin-napi meglepetést villantott a várandós Csobot Adélhttp://www.life.hu/intim/20160217-csobot-adel-megmutatta-mit-kapott-ajandekba-valentin-napra.htmlIstenes Bence kedvese, aki legutóbb gömbölyödő pocakját is megmutatta, most azt is közzé tette, mivel lepték meg a szerelmesek napján.Intim--"Lesz egy közös gyerekünk" - Szabó Zsófi vőlegénye nem szeretne közszereplő lennihttp://www.life.hu/intim/20160217-szabo-zsofi-volegenye-kis-zsolt-nem-szeretne-kozszereplo-lenni.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, Szabó Zsófi büszkén feszített vőlegénye mellett a hétvégi Story-gálán. Mostanra pedig az is kiderült, hogy a műsorvezető és párja, Zsolt, miközben a nyári esküvőt tervezgeti, családi vállalkozásba is kezdett. Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.