Ung­vári Tamás meg­ható fényképet tett közzé közösségi oldalán, me­lyen Psota Irén és a közös ba­rá­taik lát­ha­tók.

Psota Irén utolsó férje, Ungvári Tamás író-műfordító nyilvános közösségi oldalának tanúsága szerint kitartóan kutat emlékei között. Ilyen az alábbi kép is:

A mellékelt fénykép nagy drámát rejt. Ott van rajta az ijesztően fiatal Psota Irén, akit ezen a héten temetünk. A jobb szélső sarokban a besúgó Geigerné, Somló Vera, titkos ügynök, édesanyám egykori ismerőse, a belváros legjobb szabászának a felesége. Bal szélén a Budapestre látogató Romain Gary, a Royal Airforce egykori pilótája, angol és francia író, Los Angelesi főkonzul, a Vilniusban született „Dzsingisz Kohn", magát nevezte így. Aztán Jean Seberg, Hollywood angyala, a filmbeli Szent Johanna. Közülük már csak én élek, alulírott U.T., és gyászolom őket, különböző mértékben..."

A mellékelt fénykép nagy drámát rejt. Ott van rajta az ijesztően fiatal Psota Irén, akit ezen a héten temetünk. A jobb...

Közzétette: Ungvári Tamás – 2016. március 5.
Március 10-én temetik Psota Irént
A színésznő tisztelői 14.30-15.00 óra között róhatják le kegyeletüket egy szál virággal.

Psota Irén, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjának végső búcsúztatására a római katolikus egyház szertartása szerint 2016. március 10-én, csütörtökön, 15.00 órakor a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában kerül sor. (1124 Budapest, Németvölgyi út 99.)

A hírt a Madách Színház tette közzé, és azt kéri, aki búcsút szeretne venni a színésznőtől, ezt egy szál virággal tegye, és lehetőség szerint tömegközlekedéssel érkezzen.