Szexi és gyönyörű rohadékok - Ezért vonzódnak a nők a narcisztikus férfiakhoz

Forrás: Thinkstock -
pszichopátia machiavellizmus vonzódás ismerkedés nárcizmus férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legutóbb azt vizsgáltuk, miért kellenek a nőknek a rosszfiúk, a férfiaknak meg a rosszlányok. Mivel azóta egy lengyel-finn kutatásból kiderült, hogy a nők az önző, sötét jellemű férfiakhoz vonzódnak a leginkább, most ennek járunk utána.

A nők reproduktív sikere és a sötét triász preferenciája a férfiak arcán - ezen a címen publikálta kutatását dr. Minna Lyons, a finn Turkui Egyetem professzora, együttműködésben a lengyel Jagello Egyetem munkatársaival - írja cikkében a Medical Daily.

Forrás: Thinkstock

A sötét triász három személyiségjegyre utal: a narcizmusra, a machiavellizmusra (olyan ember, aki másokat eszközként használ fel saját céljai elérésére) és a pszichopátiára (személyiségzavar, amelynek fő jellemzői a hazudozás, mások kizsákmányolása, meggondolatlanság, arrogancia, promiszkuitás, alacsony önkontroll, az empátia és bűntudat hiánya).

Maga a sötét pedig azt jelenti, hogy azok az emberek, akik a felsorolt személyiségjegyekben magas pontszámot érnek el, környezetükre ártalmasak.

"Azt vizsgáltuk, hogy a sötét triász kihatással van-e a férfiak reproduktív képességeire. Azt már a korábbi tanulmányokból tudtuk, hogy a narcizmus fizikai és pszichológiai előnyökkel jár a férfiak esetében, azonkívül előnyösebb társadalmi státuszt is eredményez" - mondja dr. Lyons.

Forrás: Thinkstock

"A nők vonzódása a narcisztikus karakterekhez a reprodukciós sikerrel függ össze, mivel az erősen narcisztikus férfiakat ábrázoló arcokhoz vonzódó nők több gyermeket szültek. Azok, akik a machiavelli karakterhez vonzódtak, kevesebb gyereket szültek, mint hasonló korú társaik. A pszichopatákhoz vonzódó nők körében nem volt összefüggés a vonzalom és a gyerekszám között" - folytatja a szakember.

Óvakodj a szeretnivaló szociopatáktól!

A pszichopata vagy szociopata kifejezésről sokaknak azonnal félelmetes alakok és hidegvérű gyilkosok jutnak eszükbe. A hétköznapi szociopaták azonban legtöbbször szimpatikus, meggyőző és szórakoztató emberek, akik köztünk élnek, akikkel együtt dolgozunk, és akikbe beleszeretünk. Itt írtunk róluk korábban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.