A 85 évesnél idősebb férfiak több mint negyede szexelt az elmúlt egy évben, ugyanakkor a nőknek csupán a tizedéről mondható el ugyanez. A problémát az okozza, hogy a nők tovább élnek, mint a férfiak, és ezért kevesebb potenciális partner marad, akik közül választhatnának.

Kiderült az is, hogy időskorban a férfiak szexuális étvágya nagyobb, mint a nőké. Nem csak a társadalom legidősebb férfitagjai élnek relatív aktív szexuális életet, hanem a 76-80 év közöttiek 30 százaléka hetente legalább egyszer gondol a szexre. Nőknél ez a szám alig 7 százalék körül alakul.

Forrás: Thinkstock

Noha az idős férfiak többször gondolnak szexre, mint az idős nők, a szexet életükből nem kizáró nők nagyobb eséllyel jutnak szexhez a valóságban, mint a férfiak, függetlenül az általános egészségi állapottól. Összességében véve a teljes népesség körében

a nőknek kisebb esélyük van a szexuális életre idős korban, mivel a férfiak egyszerűen kihalnak mellőlük.

Az International Longevity Centre (ILC) kutatása szerint további problémát jelent, hogy az 50 éven felül válást választók kétharmada nő, az özvegyek háromnegyede szintén nő, így az átlagos, idős heteroszexuális nőnek kevesebb lehetősége van partner választani.

A szex, illetve az azzal kapcsolatos gondolatok hiába nevezhető viszonylag gyakorinak időskorban, a téma még mindig tabunak számít. 

Forrás: Stephanie Diani
Szexi és idős burleszk táncosnők (18+)
A New York-i fotós, Stephanie Diani idős táncosnőket fotózott. Minden hölgy olyan ruhát viselt, amely valamiért nagyon jelentős volt számára. Saját otthonukban, vagy azokban a hotelszobákban pózoltak a kamerának, ahol a napjaikat töltötték, mikor hivatásszerűen Vegasban táncoltak. Minden nő különböző személyiségű, de néhány dologban megegyeznek: bátrak, magabiztosak és szexik. Nézd meg galériánkat a dögös, koros táncosnőkről!