Mennyire hat ki a párkapcsolat későbbi alakulására az első szex időzítése? Egy nemrég készített kutatásból kiderült.

A harmadik randin? Vagy három hét után? És ha már az első találkozás után az ágyban kötöttünk ki? Az OK Cupid társkereső oldal által végzett online nagyjából egymillió felhasználójuk részvételével keresték a választ arra: mennyire befolyásolja a kapcsolat későbbi alakulását az első szex időzítése?

Forrás: Thinkstock

A válaszadók 28 %-a vélte úgy, hogy már az 1-2 randi után rendben van a dolog, 47 %-uk szerint csak a harmadik-ötödik találkozás után, 20 %-uk még 6 randit várna az első alkalomig, míg a válaszadók 5 %-a gondolta úgy, hogy csak a házasság után jöhet szóba a szex.

Mint látszik, az emberek teljesen eltérő véleménnyel vannak a kérdésről, a Journal of Marriage and Family lapban megjelent kutatás eredményei szerint pedig a szex kevésbé meghatározó faktora annak, mennyire lesz később boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolat, a kommunikáció és az összeköltözés időzítése  azonban annál jobban kihat a viszony alakulására.

Szexetikett egy friss kapcsolatban
Egy új kapcsolat elején minden rózsaszín, néhány dologra azonban figyelned kell! Ha nem akarsz kellemetlenségeket szeretkezés előtt, alatt vagy utána, tartsd be a szexetikettet - kattints ide a cikkért!