Forró nyomon: Ezt teszi a családi ékszerrel a gatyazsebben hordott teló

Thinkstock -
telefon termékenység okostelefon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy azokra a férfiakra, akik a nadrágzsebükben hordják a mobiltelefonjukat, vagy naponta legalább egy órát mobiltelefonálnak, a termékenységi zavarok kockázata leselkedik.

A kutatás azt is kimutatta, hogy a spermaszámot az is csökkentheti, ha a férfiak akkumulátortöltés közben beszélnek mobiljukon, vagy csupán közel tárolják az ágyukhoz éjszaka a mobiltelefonjukat.

Illusztráció Thinkstock

A spermiumok minősége a nyugati férfiakban folyamatosan romlik,

ami a terméketlen párok körében az esetek 40 százalékáért felelős. A szakértők azt gyanítják, hogy a mobiltelefonokból kisugárzó hő és elektromágneses aktivitás "felforralja" a spermiumokat, így azok elpusztulnak.

Az új vizsgálatból az derült ki, hogy azokban a férfiakban, akik naponta legalább egy órát beszélnek a mobiljukon, kétszer nagyobb valószínűséggel alacsony a sperma minősége, mint azokban, akik egy óránál kevesebbet telefonálnak. Közel dupla akkora valószínűséggel tapasztaltak azok a férfiak is termékenységi zavarokat, akik töltés közben beszéltek a mobiltelefonjukon. Az is kiderült, hogy a

mobiljukat az ágyékuktól 50 cm-en belül tartó férfiak 47 százalékának spermiumszintje károsult súlyos mértékben,

szemben az általános népességre jellemző 11 százalékos aránnyal.

Forrás: Thinkstock

A Reproductive BioMedicine című szaklapban közzétett eredmények alátámasztják a termékenységi zavarokban szenvedő férfiak növekvő száma és a mobiltelefon terjedése közötti összefüggést.
"A spermiumszint olyan mértékben lecsökkent, ami már megnehezíti a gyermek megfoganását" - magyarázta a kutatást vezető Martha Dirnfeld, a haifai Technion Egyetem professzora. "Ha valaki gyermekvállalással próbálkozik, de nem következik be terhesség egy éven belül, érdemes fontolóra venni azt is, hogy nem a mobiltelefonálási szokásai felelősek-e a történtekért."

A legújabb fitnesztrend: Izzadságszagú szex az edzőterembenhttp://www.life.hu/intim/20160326-a-legujabb-fitnesztrend-izzadsagszagu-szex-az-edzoteremben.htmlA tavasz beköszöntével mindannyian szeretnénk újra formába lendülni, és a téli tunyulás nyomait a lehető leggyorsabban eltüntetni. De kiderült, hogy sokan egészen sajátosan értelmezik az alakformálást, és olyan edzéstervet követnek, ami némiképp eltér a szokásostól. Az Ann Summers szexshop-üzletlánc felmérése szerint minden negyedik brit hancúrozott már a konditeremben, és a legtöbben szívesen összegyűrnék a lepedőt egy személyi edzővel. Neked is megjött a kedved egy kis "Sexercise”-hoz? IntimOrigoBorral a kőkemény erekcióért? Így kell fenntartani az egészséges merevedésthttp://www.life.hu/intim/20160328-a-bogyos-gyumolcsok-es-a-citrusfelek-javithatjak-a-ferfiak-nemi-egeszseget.htmlA bogyófélékben, citrusfélékben és vörös borban található biokémiai anyagok segíthetnek a férfiaknak fenntartani az egészséges merevedést.IntimOrigo"Aljnövényzet nélkül nagyobbnak látszik a fa" - Intimszőrzet pro és kontrahttp://www.life.hu/intim/20160328-egyre-tobb-ferfi-torodik-az-intim-szorzetevel-intimszorzet-pro-es-kontra.htmlLegalábbis ezt vallják a férfiak, akik közül egyre többen döntenek az intim szőrtelenítés mellett.IntimThinkstockSteiner Kristóf a szakításról: "Soha nem lesz olyan, hogy szaftos részletekkel tarkítva elmesélem a drámáinkat"http://www.life.hu/intim/20160326-steiner-kristof-a-szakitasrol-soha-nem-lesz-olyan-hogy-szaftos-reszletekkel-tarkitva-elmeselem-a.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, az egykori műsorvezető és nagy szerelme útjai 10 év után elváltak. Kristóf most nyilt levelet küldött. Intim--Hoppácska! Együtt partyzott Paris Hilton és Lewis Hamilton - Fotó!http://www.life.hu/intim/20160326-paris-hilton-es-lewis-hamilton-egyutt-buliztak-instagramra-toltottek-fel-kepuket.htmlÉrdekes képre bukkantunk Paris Hilton Instagram oldalán. A Forma-1 világbajnokával mulatozott Hong Kongban. Intim--Nem csak szexibbek, egészségesebbek is a borostás férfiakhttp://www.life.hu/intim/20160326-a-szakall-jot-tesz-az-egeszsegnek-vagyis-nem-csak-szexibbek-a-borostas-ferfiak.htmlKutatók szerint az arcszőrzetben található változatos baktériumflóra új antibiotikumok kifejlesztéséhez is hozzásegíthet bennünket. IntimAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.