A napokban lesz három hónapja, hogy a többszörös Grammy-díjas énekesnő elveszítette szeretett férjét és egyben menedzserét, René Angélilt. Íme, öt kevésbé ismert tény Céline Dion és René Angélil szerelmének kezdetéről, közös munkájukról és házasságukról.

René Angélilnek már két családja is volt, mielőtt elvette feleségül Céline Diont 

Céline Dion mindössze 12 évesen találkozott először az akkor 38 éves zenei menedzserrel, aki rögtön meglátta benne a tehetséget. René Angélil ekkor még házasságban élt második feleségével, Manon Kirouac kanadai popénekesnővel, akitől két gyermeke született. Első feleségét, Denyse Duquette-et 1966-ban vette el, tőle született legidősebb fia, Patrick. 

Forrás: AFP/2010 Getty Images/Larry Busacca

 

Elég szokatlan helyeken telepedtek le

Céline Diont a szerződése Las Vegasba kötötte hosszú időre, ezért az énekesnő és férje itt vásároltak egy hatalmas villát, hogy René egészségi állapota miatt minél kevesebbszer kelljen utazniuk. Ezen kívül a kanadai Montréalban és a floridai Jupiterben is van ingatlanjuk. 

Céline Dion és René Angélil külön-külön is sokat érnek 

Az énekesnő hozzávetőlegesen 630 millió dollárt, vagyis körülbelül 172 milliárd forintnak megfelelő összeget ér.  Férjének sem kell szégyenkeznie: vagyonát körülbelül 400 millió dollárra, vagyis 109 milliárd forintra becsülik. 

Forrás: AFP/Getty Images/John Shearer

 

Több közös vállalkozásuk is van

Céline Dion és René Angélil a Nickels Delicatessen üzletnek és a Nickels Grill & Bar nevű étteremnek a tulajdonosai, illetve övék a montréali Le Mirage Golf Club és a Pure nevű éjszakai bár, amely a Las Vegas-i Caesar's Palace-ben található. Céline emellett sok más sztárhoz hasonlóan a saját nevével fémjelzett parfümöket és más egyéb termékeket is készíttetett. 

Meddőségi problémákkal küzdöttek 

Hét lombikbébi programot és egy vetélést vészeltek át együtt, mire az énekesnőnek sikerült teherbe esnie, és 2001-ben megszületett első fiuk, René-Charles Dion Angélil. A sztárpár két legkisebb gyermeke, Eddy és Nelson 2010 októberében látták meg a napvilágot.