A szexuális szolgáltatásokat nyújtó honlapokat és fórumokat látogató idős amerikai férfiak részvételével készült közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy a szexért fizető idősebb férfi vendégek az öregedéssel egyre gyakrabban vesznek igénybe ilyen szolgáltatásokat.

Az Archives of Sexual Behavior című szakfolyóiratban közzétett felmérést Christine Milrod Los Angeles-i pszichoterapeuta és Martin Monto, a Portlandi Egyetem szociológusa készítette.

A vizsgálatban 208 hatvan és nyolcvannégy év közötti férfi vett részt 36 amerikai államból. A férfiaknak 129 kérdést tettek fel szexuális egészségükről, szokásaikról és preferenciájukról. Kiderült, hogy több mint kétharmaduk (68,5 százalék) házas, és a többség titokban akarta tartani tevékenységeit. Az alanyok több mint 85 százaléka legalább főiskolai vagy egyetemi diplomával és az amerikai átlagon felüli éves jövedelemmel rendelkezett. A házas vagy élettársi viszonyban élő férfiak körülbelül 40 százalékának elsődleges szexpartnere valamilyen betegségben szenvedett (gyakran szexuális vonatkozású, például menopauzán átesett, vagy hüvelyszárazságban szenvedett), amely korlátozta a szexuális tevékenységeit.

Forrás: Thinkstock

Az eredmények azonban azt is felfedték, hogy a férfiak nem pusztán a szexért hajlandók fizetni. A házas férfiak gyakran keresik az úgynevezett „barátnő élményt”, más tehetős, házastárs vagy partner nélküli férfiak pedig nem szexuális jellegű tevékenységeket folytatnak szolgáltatókkal, így például együtt mennek velük vacsorázni, kulturális eseményekre vagy vakációra.