Nem a péniszméreten múlik az orgazmus

Forrás: Thinkstock -
pénisz szex orgazmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Általános tévhit, hogy az orgazmus olyasmi, ami fölött kontrollja van az embernek, elsősorban ugyanis az anatómia az, ami dönt.

Sokan hiszik, hogy az orgazmuskészség olyasmi, amit a magabiztosság, a szexuális nyitottság és a bizalom határoz meg. Mások úgy képzelik, hogy a pénisz nagysága, illetve a kísérletezőkedv az ágyban az, ami a kéjérzés legmagasabb fokát szavatolja. Mindez azonban tévedés: egyszerűen az anatómiai adottságok döntenek, minden egyéb hab a tortán.

Forrás: Thinkstock

A férfiaknál az orgazmusképesség a pénisz, az agy és a gerincvelő reflexhurkától függ, így a gerincvelő sérülései és az ingerületátvivő anyagokkal kapcsolatos problémák ártalmasak e tekintetben is. A nőknél a klitorisz helyzete határozza meg, hogy csúcsra jut-e szex közben: minél közelebb van a csikló a hüvelyfalhoz, annál nagyobb az orgazmus valószínűsége. Egyes pózok segíthetnek ennek elérésében, ezért érdemes kísérletezni, de 100 százalékos garancia az orgazmusra nincs.

"A kutatás választ ad arra a kérdésre, hogy miért nem képes mindenki az orgazmusra. Végre értjük azt, hogy ennek tudományos, anatómiai okai vannak, így aztán teljesen fölösleges magunkat hibáztatni miatta" – mondja a kutatást vezető Dr. Jason Siegel, a Mayo Clinic munkatársa a Daily Mail Online-nak.

A Mayo Clinic és az Indiana University munkatársai több korább felmérést vetettek össze szexualitással és a neuroanatómiával kapcsolatban, hogy átlássák, az örökletes tényezők szerepet kapnak-e az orgazmusképesség terén.

"A férfiak esetében sokan asszociálnak a péniszméretre, ami igazából anekdota, a valóságos hangsúlyok egészen máshol vannak, a gerincvelő és neurotranszmitterek környékén" – összegzi a lényeget Dr. Siegel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.