Ezért nem coming outolnak a biszexuálisok

Forrás: Dreamstime -
szex szerelem kapcsolat biszexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok biszexuális férfi fél megvallani nemi irányultságát női partnereinek, rokonainak és barátainak: derül ki egy friss kutatásból.

A New York-i Columbia Egyetem Mailman Orvosi Karának beszámolója szerint a biszexuális férfiak titkolózásának oka a megbélyegzéstől és a kapcsolatuk megromlásától való félelem.

„Eredményeink egyértelműen azt mutatják, hogy nyilvános tájékoztató kampányokkal kellene eloszlatni a biszexuális férfiakkal kapcsolatos tévhiteket, azt, hogy ők nem homoszexuálisok, nem HIV-fertőzöttek és nem feltétlenül ellenzik a monogám kapcsolatot” – magyarázta Eric Schrimshaw az egyetem sajtótájékoztatóján.

Forrás: Dreamstime

A kutatók 203 tizennyolc éven felüli New York-i biszexuális férfit vizsgáltak. Az alanyok következetesen azt állították, azt hiszik, hogy megbélyegeznék őket azért, mert szexuális kapcsolatot létesítenek férfiakkal is. Ezen kívül az esetleges negatív érzelmi reakciók, a feleségükkel vagy barátnőjükkel fenntartott kapcsolatuk megromlása, vagy a korábbi színvallásukra kapott negatív reakciók miatt nem beszéltek biszexualitásukról a hozzájuk közel álló embereknek.

Schrimshaw azt is elmondta, hogy mivel a biszexuális férfiak félnek női partnereik esetleges negatív reakciójától, olyan stratégiákat kellene tanítani nekik, amelyekkel úgy tárhatnák fel szexuális előzményeiket, hogy azzal a lehető legkevésbé váltsanak ki negatív érzelmi reakciókat, és megőrizhessék párkapcsolatukat.

Az Archives of Sexual Behavior szakfolyóirat online kiadásában megjelent kutatás szerint az eredmények azt is kimutatják, hogy a biszexuális férfiak valószínűleg a homoszexuálisoknál nagyobb valószínűséggel félnek a színvallást követő negatív reakcióktól, ennek megerősítéséhez azonban további kutatásokra lesz szükség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.