Sok biszexuális férfi fél megvallani nemi irányultságát női partnereinek, rokonainak és barátainak: derül ki egy friss kutatásból.

A New York-i Columbia Egyetem Mailman Orvosi Karának beszámolója szerint a biszexuális férfiak titkolózásának oka a megbélyegzéstől és a kapcsolatuk megromlásától való félelem.

„Eredményeink egyértelműen azt mutatják, hogy nyilvános tájékoztató kampányokkal kellene eloszlatni a biszexuális férfiakkal kapcsolatos tévhiteket, azt, hogy ők nem homoszexuálisok, nem HIV-fertőzöttek és nem feltétlenül ellenzik a monogám kapcsolatot” – magyarázta Eric Schrimshaw az egyetem sajtótájékoztatóján.

Forrás: Dreamstime

A kutatók 203 tizennyolc éven felüli New York-i biszexuális férfit vizsgáltak. Az alanyok következetesen azt állították, azt hiszik, hogy megbélyegeznék őket azért, mert szexuális kapcsolatot létesítenek férfiakkal is. Ezen kívül az esetleges negatív érzelmi reakciók, a feleségükkel vagy barátnőjükkel fenntartott kapcsolatuk megromlása, vagy a korábbi színvallásukra kapott negatív reakciók miatt nem beszéltek biszexualitásukról a hozzájuk közel álló embereknek.

Schrimshaw azt is elmondta, hogy mivel a biszexuális férfiak félnek női partnereik esetleges negatív reakciójától, olyan stratégiákat kellene tanítani nekik, amelyekkel úgy tárhatnák fel szexuális előzményeiket, hogy azzal a lehető legkevésbé váltsanak ki negatív érzelmi reakciókat, és megőrizhessék párkapcsolatukat.

Az Archives of Sexual Behavior szakfolyóirat online kiadásában megjelent kutatás szerint az eredmények azt is kimutatják, hogy a biszexuális férfiak valószínűleg a homoszexuálisoknál nagyobb valószínűséggel félnek a színvallást követő negatív reakcióktól, ennek megerősítéséhez azonban további kutatásokra lesz szükség.