Mi számít megcsalásnak? El sem hiszed, kinek, hol a határ

szex hűtlenség megcsalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
  Egy a Sexual & Relationship Therapy című lapban közzétett tanulmány lerántja a leplet arról, mit is értenek valójában a férfiak és mit a nők a hűtlenség fogalma alatt.

Sok pár esetében a hűtlenség miatt kerül sor szakításra, pedig bizonyos esetekben a problémát valójában az okozza, hogy a két fél nem ugyanazt érti megcsalás alatt. Az Egyesült Államokban végzett vizsgálat során a kutatók 354 egyetemistát kértek fel egy online kérdőív kitöltésére, melynek célja az volt, hogy kiderítsék, milyen személyiségtípusok mit gondolnak a hűtlenségről. Ez alapján

három kategóriát állítottak fel a hűtlenségen belül: azt, amikor szexre is sor kerül, azt, amikor intim kapcsolat van a két személy között, illetve azt, amikor csak fantáziálásig jut el a dolog.

A válaszokból kiderült, hogy a nők sokkal több dolgot soroltak a hűtlenség kategóriájába, mint a férfiak, számukra ugyanis már a bensőséges kapcsolat és szoros kötődés egy másik személlyel is egyfajta megcsalást jelentett.

Forrás: Dreamstime

A kutatók úgy vélik, a vizsgálati eredmények nagy segítséget nyújthatnak azoknak a párkapcsolati szakértőknek, akikhez gyakran fordulnak a válságba jutott párok, hiszen a válaszokra alapozva felhívhatják mindenki figyelmét a nemek közötti alapvető különbségekre, melyek a hűtlenség megítélésének kérdésében is erősen jelen vannak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.