Nem tudják a férfiak, mennyire érdekli a nőket a szex - De miért?

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat szex kutatás erotika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb férfi képtelen felmérni, mennyire érdekli a nőt a szex – derül ki egy friss kutatásból.

A pszichológusok egy ideje már tudják, hogy az első találkozásnál a férfiak hajlamosak arra, hogy túlbecsüljék a nő szexuális érdeklődését irántuk. Miután azonban két felnőtt ember között kapcsolat alakul ki, a férfiak hajlamosak arra, hogy alulbecsüljék a nő szexuális étvágyát – tudjuk meg a Journal of Personality and Social Psychology című szaklapban publikált anyagból.

Forrás: Thinkstock

„A kutatás azt mutatja, hogy nem véletlenül becsülik alá partnerük szexuális érdeklődését a férfiak. Ennek oka az, hogy a későbbiekben is motiváltak maradjanak a partner elcsábításában, illetve megvédjék magukat az esetleges elutasításból fakadó kellemetlenségektől. Ez segít abban, hogy a kapcsolat a továbbiakban is kiegyensúlyozott maradjon" – állítja a kutatást vezető Amy Muise, a Torontói Egyetem munkatársa.

A szakember szerint az eredmény azért is meglepő, mert a kapcsolat kialakulása előtt a helyzet épp ellentétes, a férfiak azt hiszik, hogy a nő több szexre vágyik, a párkapcsolat során azonban ez az előítélet változik, és épp kevesebb szexvágyat tételeznek fel partnerükről. Ennek oka az lehet, hogy ismerkedéskor a férfinak a magabiztossághoz szüksége van arra, hogy elhiggye, hogy kívánják és akarják őt, később viszont motiváltnak kell maradnia abban, hogy újra és újra elcsábítsa partnerét, vagyis fenntartsa a kapcsolatot.

Ezért szexelnek korán a tinikhttp://www.life.hu/intim/20160716-nem-a-media-erotikus-tartalmai-miatt-szexelnek-koran-a-tinik.htmlKiderült! Ezért színlelnek a nők orgazmust (18+)http://www.life.hu/intim/20160716-azert-szinlelnek-a-nok-orgazmust-hogy-elobb-veget-erjen-a-szex.htmlEz lehet a fogyókúrázók csodafegyverehttp://www.life.hu/drlife/20160716-a-viz-a-fogyokurazok-csodafegyvere-fogyokura-elhizas.htmlIlyen betegséget okoz az internet, ha sokat használodhttp://www.life.hu/trend/20160716-a-netfuggok-nagyobb-esellyel-lesznek-influenzasak-internet-betegseg.htmlSokat nassol a gyereked? Lehet, hogy ez az oka!http://www.life.hu/csalad/20160716-a-tevereklamok-miatt-nem-esznek-egeszsegesen-a-gyerekek-nassolnivalo-cukros-udito.html"Az emberek fejvesztve menekültek" - Olvasónk beszámolója Nizzábólhttp://www.life.hu/news/20160716-nizzai-merenylet-terrortamadas-olvasoi-beszamolo-a-helyszinrol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.