Király Gábor az Eb alatt vált igazi legendává, a szürke mackónadrágjával együtt. Ezért is volt mindenki szomorú, mikor bejelentette: nem folytatja tovább a válogatottban. Magánéletéről keveset beszél, de most elárult egy-két titkot.

Németországban és Angliában is járt Király Gábor, jelenleg azonban a Vas megyei megyeszékhely kertvárosában él. A kapuslegenda korábban már bejelentette, hogy visszavonul, tehát nem láthatjuk többször a válogatottban, de gondoskodik az utánpótlásról.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

12 éves fia, Matyi például nagy valószínűséggel kapus lesz. "Nem akartam a fiamra erőltetni a focit, úgy voltam vele, majd eldönti, valóban szereti-e. A tehetség és az elszántság azonban megvan benne" - mondta Király Gábor, akinek családja lazán vette a költözködéssel járó akadályokat. A feleségére például mindig számíthat. "Zsanett 16 múlt, amikor megismerkedtünk. Ő az első igazi szerelmem. Ha visszagondolok, a kapcsolatunkban soha nem voltak hullámvölgyek, mindent meg tudtunk beszélni" - árulta el Királyi Gábor a Best magazinnak, és azt is elmondta, mit tervez, miután végleg szögre akasztotta a kapuskesztyűt: még odébb van, de majd körbe szeretné biciklizni az országot!