Ennyit kéne szexelned a te korodban!

Forrás: Thinkstock -
szex intim korosztály
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gondolkoztál már azon, hogy más párok mennyit szexelnek 20, 30, vagy akár 60 évesen? Nemrég egy kutatásból kiderült, melyik életkorban általában mennyi az átlagos ágybeli teljesítmény – te jól teljesítesz?

Rengeteg mindentől függ, mennyit szexelünk a partnerünkkel: ezt befolyásolja az egészségi és érzelmi állapot, a stressz, de még sokszor az időjárás is. Nemrég azt vizsgálta a szexuális és párkapcsolati kérdésekre szakosodott Kinsey Intézet, hogy vajon bizonyos életkorú pároknál mennyi is az átlagos szex.

Forrás: Thinkstock

Valószínűleg nincs abban semmi meglepő, hogy az emberek a 20-as éveikben igazi lepedőakrobaták:

ez a korcsoport átlagosan évente 112 alkalommal szexel. A 30-as éveikben járóknál 89-re csökkent az éves érték, míg a 40-eseknél ez már csak 69. A minőségi szexről azonban egyelőre nem szól a fáma – egy bizonyos kor után ugyanis a minőség biztosan lekörözi a mennyiséget...

A kutatásból kiderült még az is, hogy a házasságban élő párok 13 százaléka évente csak néhányszor szexel, 45 százalékuk már havonta pár alkalommal bújik össze, 34 százalékuk hetente legalább kétszer szexel, és mindössze 7 százalék mondhatja el magáról, hogy hetente négynél több alkalommal vannak együtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.