Gondolkoztál már azon, hogy más párok mennyit szexelnek 20, 30, vagy akár 60 évesen? Nemrég egy kutatásból kiderült, melyik életkorban általában mennyi az átlagos ágybeli teljesítmény – te jól teljesítesz?

Rengeteg mindentől függ, mennyit szexelünk a partnerünkkel: ezt befolyásolja az egészségi és érzelmi állapot, a stressz, de még sokszor az időjárás is. Nemrég azt vizsgálta a szexuális és párkapcsolati kérdésekre szakosodott Kinsey Intézet, hogy vajon bizonyos életkorú pároknál mennyi is az átlagos szex.

Forrás: Thinkstock

Valószínűleg nincs abban semmi meglepő, hogy az emberek a 20-as éveikben igazi lepedőakrobaták: ez a korcsoport átlagosan évente 112 alkalommal szexel. A 30-as éveikben járóknál 89-re csökkent az éves érték, míg a 40-eseknél ez már csak 69. A minőségi szexről azonban egyelőre nem szól a fáma – egy bizonyos kor után ugyanis a minőség biztosan lekörözi a mennyiséget...

A kutatásból kiderült még az is, hogy a házasságban élő párok 13 százaléka évente csak néhányszor szexel, 45 százalékuk már havonta pár alkalommal bújik össze, 34 százalékuk hetente legalább kétszer szexel, és mindössze 7 százalék mondhatja el magáról, hogy hetente négynél több alkalommal vannak együtt.