Vajon mit mond el rólunk, hogy mit olvasunk? Magabiztosabbnak és szexibbnek érzik magukat azok, akik gyakrabban forgatnak könyveket? És mi a helyzet az erotikus irodalommal? Most lehull a lepel.

A hírek, a klasszikusok, a szakmai lapok és a krimi érdekel minket a legjobban. A férfiak a szakmai újságok és a napilapok mellett az autós magazinokat forgatják a legtöbbet, a nők viszont a klasszikus és a romantikus regényeket kedvelik a leginkább a hírek és a női magazinok után – derült ki a Lovebox.hu online társkereső friss felméréséből. 

Az erotika az elit pornójaForrás: Thinkstock

Míg alig minden második férfi válaszolta, hogy mindennap olvas, addig a nők közel kétharmada tesz így. De az olvasás vajon magabiztosabbá tesz? Aki divatlapot olvas, szexibbnek érzi magát? A híreket böngészők jobbak az ágyban, mint a krimiket olvasók? Aki pletykalapot olvas, többet hazudik? Íme, a felmérés eredményei. 

Forrás: Dreamstime
Intelligens orgazmus novellával

Az erotikus irodalom már 2013 októberében is az önkielégítés kelléktárába tartozott. Ezt először Sasha Grey mondta ki, aki tizennyolc évesen lett a világ egyik leghíresebb pornósztárja, majd több száz filmmel később visszavonult, és írt egy könyvet. Akkor 25 éves volt, és azt nyilatkozta, ő bizony novellák olvasása közben nyúl magához. Akkor Anais Nin Vénusz deltája című művét említette, de persze pontosan tudta, hogy az ő regényére is sokan nyúlnak majd a takarójuk alá. 

 

Arra a felvetésre, miszerint hízelgőbbnek találja-e, ha valaki a regényét olvasva maszturbál, mintha azt valamelyik pornófilmjére teszi, ezt válaszolta: „Nem, végül is ugyanazokat a szükségleteket elégítik ki. Mindkettő erotikus. Angela Carter mondta, hogy az erotika az elit pornója, és én egyetértek ezzel. A Juliette Társaság egy regény, fikció és fantázia, és ugyanazt a hatást tudja kiváltani, mint egy erotikus film.” 

Az olvasás magabiztossá és szexivé tesz?

Mint kiderült, aki olvas, az magabiztosabbnak érzi magát. A felmérés rámutatott, hogy a legmagabiztosabbak szakmai lapokat és hobbimagazinokat olvasnak, de a krimiket is szívesen forgatják. Azok pedig, akik a legkevésbé bíznak önmagukban, a képregényeket és a pletykalapokat kedvelik. A kutatásból az is kiderült, hogy az online társkeresők kétharmada szexinek érzi magát. Körükben a legnépszerűbb olvasmányok a hírek, a szakmai lapok, valamint a klasszikus regények.

A legszexibbnek a női magazinokat, a divatlapokat és a pletykalapokat olvasók vallják magukat, a képregényeket és a sci-fiket olvasók közül azonban csak minden második ember gondolja úgy, hogy vonzó. 

Olyan férfi kell, aki az öklével dörzsöli a mellbimbót?
A külföldi és a hazai romantikus irodalom A szürke ötven árnyalata óta ontja magából az újabbnál újabb erotikus regényeket, amelyek valahol mélyen mind ugyanolyanok. Érzelmi dementorok, újraálmodott Christian Greyek csábítják el a világ nőit, akik még mindig elhiszik ezeket a nem e világi szexmeséket. De mégis mi olyan szexi bennük? Megkérdeztünk egy szakértőt.

Mutasd, mit olvasol, és megmondom, hogy jó vagy-e az ágyban!

A felmérés szerint a társkeresők zöme magabiztosnak és szexinek érzi magát, így nem csoda, hogy közel 90%-uk válaszolta azt, hogy úgy érzi, jó az ágyban is. Azok közül, akik ezt így vélik, a legtöbben híreket, klasszikus regényeket és szakmai kiadványokat szeretnek olvasni, pletykalapokat, férfimagazinokat, divatlapokat és képregényeket pedig csak ritkán böngésznek. 

A klasszikus regényeket olvasók magabiztosabbak a pletykalapokat olvasóknál, derül ki a felmérésbőlForrás: Thinkstock

Az azonban, hogy valaki milyen gyakran olvas, egyáltalán nem befolyásolja, hogy az illető jónak érzi-e magát az ágyban, vagy nem. 

Hazudsz, vagy olvasol?

Érdekes eredmény, hogy akik szeretnek olvasni, saját bevallásuk szerint nem szoktak hazudni. A felmérés szerint a legtöbbször azok nem mondanak igazat, akik legszívesebben divatlapokat, életrajzokat vagy kortárs irodalmat olvasnak.

Otthon a legjobb

Mint kiderült, a legjobban mindenki otthon, a kanapén szeret olvasni. Emellett a nők többsége lefekvés előtt (52%), valamint utazás (50%) és várakozás (40%) közben is szívesen vesz a kezébe egy-egy könyvet vagy magazint. Az olvasást a kádban, forró fürdő közben csupán minden tizedik ember preferálja. Meglepő, de a kávézót mint helyszínt a férfiak szeretik jobban, a szabadtéri olvasást viszont a nők. 

A megkérdezett nők 52%-a szeret olvasni lefekvés előttForrás: Thinkstock

További adalék, hogy a gyakran, legalább hetente olvasó válaszadók csupán alig több mint fele sportol rendszeresen, ugyanakkor ők nyitottabbak az új ízek, ételek kipróbálására. Ha épp párt keresünk, és magabiztosnak szeretnénk érezni magunkat, csak böngésszük át a napi híreket, és szorítsunk időt arra, hogy időnként leemeljünk egy-egy könyvet a polcról! 

Az olvasás és tájékozottság ugyanis még 2016-ban is szexi.