Tudtad? Ezért nincs csont a péniszben

Forrás: Thinkstock -
pénisz csont intim
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemegyszer írtunk már olyan szexbalesetről, amelyben bizony eltört egy férfi pénisze. Csont viszont nincs a hímvesszőben - akkor mégis hogyan törhet el?

A The Guardian boncolgatta nemrég azt az igen izgalmas témát, hogy

vajon miért nincs csont a férfiak péniszében.

A baculum, vagyis a péniszcsont az evolúció egyik nagy rejtélye, hiszen minden egyes fajnál más és más. A rozmárnál több mint 60 centi hosszú, a majmoknál viszont egy ujjnyi nagyságú. Az embereknél azonban teljesen hiányzik, viszont nem volt ez mindig így: korábban a férfiaknak is volt.

Forrás: Thinkstock

A kutatók a baculum fejlődéstörténetét vizsgálták, és arra jutottak, hogy a csont 95 millió évvel ezelőtt alakult ki az emlősökben, az emberszabásúakban pedig megvolt 50 millió évvel ezelőtt: innentől lett minden állatnál eltérő méretű. A University College London antropológusa és a kutatás vezetője, Kit Opie elmondta, hogy általánosságban

azoknál a hímeknél hosszabb a péniszcsont, akik hosszabb intromissziót folytattak, vagyis akiknél 3 percnél tovább tartott a szexuális együttlét.

Nekik a stabilabb összekapcsolódás miatt volt szükségük hosszabb péniszcsontra, amivel könnyebb a DNS továbbörökítése is.

A csimpánzoknál például a péniszcsont mindössze körömnyi hosszú, az aktus pedig csak 7 másodpercig tart náluk. Érdekesség még, hogy a csoportokon belül a a nőstények minden hímmel párosodnak, így kevésbé fordulhat elő, hogy az idősebb, nagyobb hímek megölik a kölyköket. Az összes hím ugyanis így azt gondolja, övé az utód, ezért nem akarják bántani a kicsiket.

És hogy mi a helyzet az emberrel?

A férfiaknak azóta nincs péniszcsontjuk, hogy monogámok lettek,

nagyjából 1,9 millió évvel ezelőtt. Így elméletben már a férfinak nem kell sok időt tölteniük az aktussal, mert nem kell félteni a nőt egy másik hímtől. Ha pedig a kutatási eredményekben tényleg bízhatunk, akkor az ember egy maximum háromperces teremtmény, mert ha ennél több kellene az aktusra, már lenne péniszcsontja.

Hujber Ferinek nincs igénye a szexrehttp://www.life.hu/intim/20161214-hujber-feri-nem-szexelne-csak-ha-gyereket-akar.htmlA népszerű színész a párkapcsolatáról, a hűségről, a szexualitás fontosságáról, és más egyéb komoly témákról is mesélt.IntimOrigoErotikus falfestmények Pompeji bordélyházaibanhttp://www.life.hu/intim/20161211-erotikus-falfestmenyek-pompeiben.htmlAz ókori Pompejiben virágzott a prostitúció: a falakon fennmaradt falfestményeken jól látszik, pontosan milyen élete is volt az akkori prostituáltaknak. Intim--Így élvez el egy húsosabb csiklóval rendelkező hölgy (18+)http://www.life.hu/intim/20161208-womanizer-pro40-csikloizgato-teszt-a-megfizetheto-szereto.htmlNem vitás, hogy a Womanizer Pro az utóbbi évek talán legjobb csiklóizgatója, azonban van egy komoly hibája, mégpedig a vételára. Habár a hatvanezer forintos árcédula nem példa nélküli a segédeszközök piacán, a legtöbb pár nem áldoz ennyit egy kényeztetőre, még akkor sem, ha az egészen elképesztő dolgokra képes. Intim--Vadul dönget a Válótársakban Tamara és Dávid (18+)http://www.life.hu/intim/20161209-vadul-donget-a-valotarsak-ket-szinesze.htmlHiába él külön Tamara és Dávid a Válótársakban, ha találkozniuk kell, mindig izzik köztük a levegő. Egyszerűen képtelenek ellenállni egymásnak! Intim--Attól, hogy nem mondjátok ki, még vége vanhttp://www.life.hu/intim/20161205-a-nok-onkent-maradnak-benne-rossz-parkapcsolatokban.htmlA brit kutatók még morfondíroznak azon, hogy vajon a pornó, a Tinder vagy éppen a Facebook miatt lett-e egyre nehezebb napjainkban az ismerkedés és a pártalálás. Mert a társkeresés tényleg pokol, ez tény, de van ennél nagyobb gond is. Mégpedig az, hogy míg a szinglik köszönik szépen, jól vannak, addig a rossz kapcsolatban élők görcsösen kapaszkodnak az elmúlt szerelmekhez, nehogy elölről kelljen kezdeni az egészet. És ez baj. IntimThinkstockA felismerés önmagában kevés a boldogsághozhttp://www.life.hu/intim/20161208-pilat-gabor-tabuknelkul-a-parkapcsolatrol-a-felismeres.htmlMitől szenvednek ma a párkapcsolatban élők? És a szinglik? Mik a hibák, és miért nem vesszük észre őket? Hogyan lehetünk boldogok? Pilát Gábor elmondja a véleményét a témában. IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.