szexuális erőszak rendőrség Budapest előzetes letartóztatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ügyészség indítványával egyezően a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett egy szír állampolgárságú férfit, aki a gyanú szerint szexuális erőszakot követett el egy magyar nő sérelmére Budapesten - közölte a fővárosi főügyészhelyettes szerdán az MTI-vel.

Üveges Andrea tájékoztatása szerint a férfi vasárnap hajnalban egy szórakozóhelyen ismerkedett meg a későbbi sértettel, aki előtt görög állampolgárnak adta ki magát. Kezdetben a nő beleegyezésével szexuális kapcsolatot létesített vele, de egyre erőszakosabbá, durvábbá vált, ezért a sértett egyértelműen visszavonta a beleegyezését.

A férfi vasárnap hajnalban egy szórakozóhelyen ismerkedett meg a későbbi sértettel Forrás: Dreamstime

A szír férfinak nincs Magyarországon bejelentett lakó- vagy tartózkodási helye, személyi körülményei rendezetlenek,

a terhére rótt bűncselekmény pedig kiemelkedő tárgyi súlyú - írta Üveges Andrea, hozzátéve: a kerületi ügyészség álláspontja szerint mindezek alapján csak a legszigorúbb kényszerintézkedéssel biztosítható a gyanúsított részvétele az eljárásban, ezért előzetes letartóztatásának elrendelését indítványozták, amivel a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája egyetértett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.