Klapka György mindig is híres volt őszinteségéről, nem titkolta el üzleti ügyeit sem, ahogy a magánéletéről is szívesen nyilatkozott. Önéletrajzi könyvében részletesen leírta, mi jellemezte kapcsolatukat második feleségével: Koltai Mari nem lehetett egyedül Klapka ágyában.

Egy pillanatra sem titkolta Klapka György házasságai történetét, és azt sem, hogy felesége mellett is folytatta kicsapongó életét. Az Aranyember életrajzi könyvében részletesen beszámolt nemi életéről, de még a szüzességének elvesztéséről is. Revütáncosként csak úgy falta a nőket, állítása szerint bárkit megkaphatott.

Klapka György mindig őszinte volt, még a nemi életéről is vallottFotó: Nagy Attila [origo]

"Mit szerénykedjek, imádtak a csajok, és én is őket, gyakorlatilag bármelyiket megkaphattam, egyik szeretőmtől a másikig jártam, hol itt aludtam, hol ott" - idézi a Blikk Klapka György könyvét, aki azt is elárulta, hogy egyik táncpartnerét, Mike Rózsit csak fogadásból vette feleségül. Az első igazi szerelme Koltai Mari színházi statiszta volt. Két év után vette el feleségül, hirtelen felindulásból, tréningruhában. "Akkoriban lehetett hirtelen felindulásból házasodni, állandóan készenlétben volt a tanácsnál az anyakönyvvezető. Mari hamar belátta, hogy nem lehet egyedüli az ágyamban, ezért ő hozta nekem a lányokat, hogy aztán hármasban vagy négyesben szórakozzunk" - írta könyvében. Sokáig nem lehetett közös gyermekük, de felesége végül teherbe esett. Halálát az elhibázott császármetszés okozta. "Életemben először és utoljára zokogtam. Úgy sírtam, mint egy gyerek. Két ujjammal végigsimítottam hideg ajkán, arcán, és megígértem neki, hogy vigyázok a fiunkra" - írta könyvében az Aranyember.